Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Ομηρία» τραπεζών από την τρόικα

Όσο εκκρεμεί η αξιολόγηση της προόδου της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, παραμένει και σε εκκρεμότητα η BlackRock

trapezes1202

Σε καθεστώς ιδιότυπης «ομηρείας» βρίσκονται οι ελληνικές τράπεζες όσο η τρόικα δεν δίνει το πράσινο φως για τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της BlackRock.
Σύμφωνα με την Ναυτεμπορική, ενώ σε τεχνοκρατικό επίπεδο, έχουν απαντηθεί πλήρως, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τα αντεπιχειρήματα της τρόικας έναντι της αξιολόγησης από την ελληνική πλευρά, σε πολιτικό επίπεδο οι εξελίξεις στην τραπεζική αγορά μένουν δέσμιες της συνολικής διαπραγμάτευσης. Οι νεότερες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ανακοινώσεις μέσα στις πρώτες ημέρες του Φεβρουαρίου, με την προϋπόθεση πάντοτε ότι θα υπάρξει σχετική συμφωνία με τους πιστωτές.

Υπό τις παρούσες συνθήκες, διατηρείται ο εκνευρισμός της αγοράς παρότι αναλυτές και τραπεζικοί παράγοντες συγκλίνουν στην εκτίμηση ότι εν τέλει ο λογαριασμός θα είναι διαχειρίσιμος και πλην της Eurobank που έχει δρομολογήσει ήδη αύξηση κεφαλαίου, οι άλλες τρεις συστημικές τράπεζες δεν θα χρειαστούν πρόσθετα κεφάλαια, έχοντας τον «αέρα» των κινήσεων αναδιάρθρωσης που μπορούν να πραγματοποιήσουν.

Πηγή: Ναυτεμπορική

(Visited 1 times, 1 visits today)
By