Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Οξύτατες αντιδράσεις για την «Πρώτη φορά…»

Βολές εκ των ένδον για τα σεξιστικά, όπως χαρακτηρίζονται,προεκλογικά σποτ

Την έντονη αντίδραση  ακόμη και των υποψήφιων ευρωβουλευτών του Ποταμιού προκάλεσαν τα τηλεοπτικά σποτ του πολιτικού φορέα.

Για «απίστευτη αθλιότητα» μίλησε ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το Ποτάμι καθηγητής Περικλής Βαλλιάνος. Με ανάρτησή του στο facebook ζήτησε την απόσυρση των δύο μηνυμάτων ενώ απαίτησε να παραιτηθεί από το κόμμα εκείνος που είχε την ιδέα για το «αίσχος«, όπως το χαρακτήρισε, αλλά και να ζητήσει συγνώμη από όλες τις γυναίκες, από κάθε άνθρωπο με αξιοπρέπεια και «ιδίως από τους υποψηφίους ευρωβουλευτές που έθεσαν το κύρος τους και την υπόστασή τους στη διάθεση του εγχειρήματος αυτού που τόσα υποσχόταν«. Σύμφωνα με τον Π. Βαλλιάνο μόνο κάποιος που ήθελε να τορπιλίσει χωρίς επιστροφή το εγχείρημα του Ποταμιού θα μπορούσε να είχε διανοηθεί τέτοια «τερατουργήματα«.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η υποψήφια  Βάσω Κιντή έκανε λόγο για  σεξιστικά βίντεο.  Όπως έγραψε στο facebook «το πρόβλημα δεν είναι ότι παρομοιάζεται η συμμετοχή στις εκλογές με τη σεξουαλική πράξη και ότι μιλούν οι γυναίκες για το σεξ. Το πρόβλημα είναι ότι μιλούν μόνο οι γυναίκες για το σεξ και περιμένουν και τον ωραίο τύπο. Δεν είδα να μας μιλάει κανένας άντρας για την πρώτη του φορά». Σύμφωνα με τη Βάσω Κιντή το κόμμα μπορούσε να φτιάξει καλύτερα και πιο πρωτότυπα βίντεο.

Χυδαία και προσβλητικά για τις γυναίκες, χαρακτήρισε τα σποτ μέσω του twitter o υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης. «Ο Σ. Θεοδωράκης οφείλει να τα αποσύρει. Αμέσως» σχολίασε ο κ Παπαδημούλης.

Σκληρή ανακοίνωση εξέδωσε και η Ομάδα Φεμινισμού και ΛΟΑΔΚΙ Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: « Πιστεύουμε πως τέτοιες διαφημιστικές πρακτικές υπονομεύουν και υποβαθμίζουν την εκλογική διαδικασία και το κάθε κόμμα θα πρέπει να κριθεί για τις επιλογές του. Αν ο κύριος Θεοδωράκης κομίζει μαζί του εκτός από την σχέση του με το βαθύ κράτος του Μπόμπολα και την ηθική και αισθητική του Μπερλουσκονισμού, ας έχει υπόψη του ότι θα βρει μπροστά του όχι μόνο εμάς αλλά κυρίως τους προοδευτικούς ανθρώπους αυτής της χώρας.»

Για ακραία εκδοχή σεξισμού, κάνει λόγο με ανακοίνωσή του ο τομέας Ισότητας της ΔΗΜΑΡ.  «Οι γυναίκες για άλλη μια φορά χρησιμοποιούνται βάναυσα για να πουλήσουν ένα προϊόν. Στην Ευρώπη που θέλουν να μας εκπροσωπήσουν, η δυσφήμιση αυτή των γυναικών θα είχε σοβαρές συνέπειες για τους δημιουργούς της».

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται και η δήλωση της προέδρου της Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας & Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Κατερίνας Παπακώστα- Σιδηροπούλου: «Την ώρα που οι Βουλευτές εντός και εκτός Κοινοβουλίου, αλλά και ολόκληρη η Ευρώπη, δίνουμε μάχες για την εξάλειψη των διακρίσεων λόγω φύλου, ο -κατά δήλωσή του- εκφραστής του νέου, κ. Σταύρος Θεοδωράκης επέλεξε ένα προεκλογικό βίντεο άκρως σεξιστικό, με κακόγουστα υπονοούμενα για τη σεξουαλική πράξη και τη γυναίκα. Ο κ. Θεοδωράκης, δυστυχώς, διολισθαίνει και αναπαράγει το κακό προηγούμενο του κ. Τσίπρα, ο οποίος, επίσης, επέλεξε μια άκρως υποτιμητική για τη γυναίκα ευρωπαϊκή προεκλογική καμπάνια. Λυπούμαι, αλλά φαίνεται πως, τόσο ο κ. Τσίπρας, όσο και ο κ. Θεοδωράκης ‘’θυμήθηκαν’’ τις γυναίκες, αλλά με τον λάθος τρόπο»

Σημειώνεται ότι  αντίστοιχη προεκλογική καμπάνια, είχε πραγματοποιήσει και ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα, με ένα επίσης νέο κορίτσι να κάνει αναφορές στην πρώτη της φορά διευκρινίζοντας στη συνέχεια ότι μιλά για τη συμμετοχή της στις εκλογές.

 

By