Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Ο Θεός να σας συγχωρέσει»

Η πρώτη ευχή του πάπα Φραγκίσκου προς τους καρδινάλιους και ο… λογαριασμός που πλήρωσε!

popenew1Η φράση «ο Θεός να σας συγχωρέσει για αυτό που κάνατε» ήταν η πρώτη κουβέντα του νέου προκαθήμενου της ρωμαιοκαθολικής εκκλησίας προς τους καρδινάλιους, λίγες στιγμές μετά την εκλογή του.

Κατά τη διάρκεια του δείπνου που παρατέθηκε στον Οίκο της Αγίας Μάρθας,  όπως αποκάλυψε ο εκπρόσωπος του Βατικανού πατήρ Φεντερίκο Λομπάρντι, ο πάπας Φραγκίσκος ο Α’ είπε αυτή την ευχή κάνοντας την καθιερωμένη πρόποση.

Επίσης, ο πατήρ Λομπάρντι επιβεβαίωσε ότι ο πάπας προτίμησε να επιστρέψει στον Οίκο της Αγίας Μάρθας με το λεωφορείο, συντροφιά με άλλους καρδινάλιους, παρά να επιβιβαστεί στο αυτοκίνητο που τον περίμενε.

Παράλληλα, ο νέος ποντίφικας, ζήτησε από έναν οδηγό να τον μεταφέρει στο ξενοδοχείο όπου διέμενε πριν την εκλογή του, στο Domus Internationalis Paulus VI, το οποίο ανήκει στο Βατικανό και διατίθεται για τη διαμονή ιερέων και καρδιναλίων.

Ο πάπας Φραγκίσκος αφού πήρε τις αποσκευές του, κατευθύνθηκε στη ρεσεψιόν του ξενοδοχείου και αφού χαιρέτησε όλους τους υπαλλήλους, πλήρωσε και τον λογαριασμό!

 

 

By