Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Ιάπωνας, ο Έλληνας γενικός γραμματέας και η παρανομία

Η ντροπή του κράτους είναι να ζητά, να παίρνει και να μη δίνει

greeceΤι σχέση μπορεί να έχει ένας Ιάπωνας, ένας γενικός γραμματέας, μία επιχείρηση και η αναγκαστική εισφοροδιαφυγή; Κι όμως, έχουν. Όταν ένας επιχειρηματίας θέλει να είναι νόμιμος και να προσλάβει κάποιον εξειδικευμένο υπάλληλο από χώρα άλλης Ηπείρου τότε το κράτος, με τις ευλογίες του υπουργείου Εσωτερικών και ειδικότερα του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Δημήτρη Καλογερόπουλο του λένε «πάρτον παράνομα», καθώς η αρμόδια επιτροπή που εγκρίνει τη νόμιμη εργασία ανθρώπων που προέρχονται από άλλες χώρες εκτός Ευρώπης συνεδριάζει μία φορά το χρόνο!

Μπορεί στην ιστοσελίδα του ο γενικός γραμματέας να έχει με έντονα γράμματα την ανακοίνωση «Υπηρεσίες μιας στάσης (One stop shop) στις Διευθύνσεις Αλλοδαπών & Μετανάστευσης», ωστόσο δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού μόνο εύκολο δεν είναι.

Από την μία το κράτος θέλει οι επιχειρηματίες να είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, όπως να πληρώνουν ασφαλιστικές εισφορές, φόρους κλπ αλλά από την άλλη, το ίδιο το κράτος, αποτελεί καταστροφή για τους ίδιους, αλλά και για την ανάπτυξη. Ξέρει μόνο να κυνηγά τους μισθωτούς και συνταξιούχους και να συλλαμβάνει επιχειρηματίες για χρέη , ενώ το ίδιο το κράτος συμβάλλει σε αυτό τελικά, με τη γραφειοκρατία και τις υπηρεσίες της δεκαετίας του ’80.

Ποια ανάπτυξη; Και ποια προσέλκυση ξένων επιχειρηματιών θα κάνετε κύριε Σαμαρά αν η γραφειοκρατία σκοτώνει κάθε νομιμότητα,  κάθε ιδέα, αλλά και εμποδίζει τις επιχειρήσεις να κατασκευάσουν και διανέμουν σωστά το προϊόν τους. Όταν αναγκάζονται να παρανομήσουν γιατί πρέπει να περιμένουν έναν ολόκληρο χρόνο για να προσλάβουν έναν υπάλληλο!

Κύριε γενικέ γραμματέα και κύριε υπουργέ Εσωτερικών θα πρέπει να ξέρετε ότι το κράτος δεν μπορεί να ζητά να είναι οι πολίτες μόνο εντάξει στις παράλογες απαιτήσεις του κράτους, αλλά και εσείς…

Το ThePaper αναρωτιέται αν το Δημόσιο θα σταματήσει να συνδυάζεται με κάτι κακό…

Συνεχίζεται…..

(Visited 1 times, 1 visits today)
By