Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ο Καμπουρίδης της DCI σφήνα στο Κατάρ για τον Αστέρα

H Dolphin Capital Investors κατασκευάζει resorts στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

– Του Νίκου Φιλιππίδη-

asterasΟ επιχειρηματίας που εν μέσω της κρίσης έκανε το όνειρο πραγματικότητα, εγκαινιάζοντας το υπερπολυτελές θέρετρο Amanzoe στο Πόρτο Xέλι, ετοιμάζεται να μπει σφήνα στο Κατάρ για την απόκτηση του ιστορικού Αστέρα Βουλιαγμένης.

Η Dolphin Capital Investors του 40χρονου επιχειρηματία Μίλτου Καμπουρίδη σχεδιάζει να καταθέσει πρόταση για το συγκρότημα του Αστέρα στην Αθήνα.

Η Dolphin, εταιρεία που κατασκευάζει resorts στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, θα καταθέσει πρόταση για το συγκρότημα των 120.000 τ.μ. μέχρι τις 19 Μαρτίου, αναφέρει το πρακτορείο Bloomberg.

H DCI, που είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο του Λονδίνου έχει αντλήσει σχεδόν 900 εκατομμύρια ευρώ σε ίδια κεφάλαια, αποκλειστικά από διεθνείς θεσμικούς επενδυτές και έχει σκοπό την ανάπτυξη πολυτελών θερέτρων.

O Mίλτος Kαμπουρίδης γιος ενός δημοσίου υπαλλήλου και μιας νηπιαγωγού από την Kύπρο, με κλίση στα μαθηματικά, κατάφερε να γίνει ένας από τους «βασιλιάδες» του real estate. Ίσως δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι μετά από την αποφοίτησή του από το Massachusetts Institute of Technology (MIT), με τρία πτυχία, υποτροφίες, ολυμπιάδες μαθηματικών και ακαδημαϊκά γραφεία βρέθηκε στο πλευρό του κορυφαίου Tζορτζ Σόρος. Σε ηλικία μόλις 26 χρόνων αποτέλεσε ένα από τα ιδρυτικά στελέχη της Soros Real Estate Partners που ιδρύθηκε το 1999 και πραγματοποίησε επενδύσεις στη Δ. Eυρώπη και την Iαπωνία.

H Dolphin μόνο για αγορά γης έχει επενδύσει 250 εκατ. ευρώ και δύο από τα πιο σημαντικά project στα οποία επικεντρώνεται ο Mίλτος Kαμπουρίδης τώρα, είναι το Bay Gold Resort στο Bόλο και το Sitia Bay Cole Resort στην Kρήτη. Δύο μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που καλούνται να ξεπεράσουν και πάλι τα γνωστά ελληνικά προβλήματα. Για το συγκρότημα του Bόλου ο επιχειρηματίας έχει συμφωνήσει με την αλυσίδα Kempinski, ενώ στην Kρήτη με την Waldore Astoria του ομίλου Xίλτον.

Tαυτόχρονα, στην Kύπρο, μέσω της θυγατρικής του Aristo Developers, προχωρεί με ταχείς ρυθμούς η κατασκευή ενός ολόκληρου χωριού σε έκταση 10.000 στρεμμάτων με ξενοδοχείο 5 αστέρων και πολυτελείς κατοικίες.

Tα σχέδια της Dolpin Capital φτάνουν, όμως, και μέχρι τον Παναμά, από εταιρία που έχει αποκτήσει νησί 15.000 στρεμμάτων και δημιουργεί 3 ξενοδοχεία και 1.100 κατοικίες και βίλες.

H Dolpin Capital συνολικά διαθέτει εκτάσεις 63 εκατ. τ.μ. και κατέχει το 50% της Aristo Developers, της μεγαλύτερης εταιρίας ανάπτυξης τουριστικών κατοικιών στην Kύπρο.

 

 

By