Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Κ. Αγοραστός νέος πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του

agorastos

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός εξελέγη πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος μετά την πρώτη συνεδρίαση του νέου διοικητικού συμβουλίου.

Το νέο διοικητικό συμβούλιο, που αποτελείται από τους 13 περιφερειάρχες και τα 12 νεοεκλεγέντα μέλη, ανέδειξε τον κ. Αγοραστό με 15 ψήφους έναντι του υποστηριζόμενου από το ΣΥΡΙΖΑ περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων Θόδωρο Γαλιατσάτο (που έλαβε επτά ψήφους) και τον υποψήφιο του ΠΑΣΟΚ περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Θόδωρο Κατσιφάρα (που έλαβε τρεις ψήφους). Η φερόμενη ως υποψήφια, όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα, Ρένα Δούρου τελικά δεν έθεσε υποψηφιότητα.

Η επικράτηση του Θεσσαλού έμπειρου αυτοδιοικητικού ήλθε ως επιστέγασμα συντονισμένης στρατηγικής της Ν.Δ, η οποία ξεκίνησε από την προετοιμασία των αυτοδιοικητικών εκλογών τον περασμένο Μάιο. Το στίγμα της στρατηγικής είχε δώσει ήδη μετά το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος, τονίζοντας: «Μετά την επικράτηση πολλών περιφερειαρχών που είναι κοντά στην αυτοδιοικητική λογική μας, εκτιμούμε πως μπήκαν οι στέρεες βάσεις για την επικράτησή μας στη διαδικασία της ΕΝ.ΠΕ. σε λίγους μήνες«.

Το παιχνίδι κρίθηκε σε οργανωτικό και πολιτικό επίπεδο μέσα στο καλοκαίρι και τον Σεπτέμβριο. Την ευθύνη για την προετοιμασία και το συντονισμό της ομάδας που οδήγησε τον κ.Αγοραστό στην ηγεσία της ΕΝΠΕ είχε ο 35χρονος κ. Παπαμιμίκος, σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου και τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στη Ν.Δ εκλαμβάνουν τη νίκη αυτή, σε μία δύσκολη συγκυρία για το κυβερνητικό σχήμα, ως ανάσα για τη Ν.Δ και πιστοποίηση ότι η “ομάδα” της Συγγρού λειτουργεί συντεταγμένα και αποτελεσματικά, κερδίζοντας εκλογικές διαδικασίες.

Ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, τηλεφώνησε στον Κώστα Αγοραστό και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, του είπε ότι η «κυβέρνηση θα σταθεί δίπλα στην τοπική αυτοδιοίκηση και τα προβλήματα της».

By