Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το… φιλί του Ντε Βινσέντι έφερε λαϊκά δικαστήρια

431896_10151607291474687_553503095_nΟ ΠΑΣ Γιάννενα επικράτησε 1-0 του ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη και πλέον βρίσκεται στην κορυφή της ειδικής βαθμολογίας των play off…

Το παιχνίδι στην Τούμπα δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, καθώς έλειπε το θέαμα και οι μεγάλες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Ωστόσο στα τελευταία λεπτά απέκτησε άγρια… ομορφιά, καθώς ο «δικέφαλος» ανοίχτηκε για να πάρει τη νίκη, ενώ οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν με αντεπιθέσεις, προσπαθώντας να διασφαλίσουν το μηδέν στην άμυνα.

Στο 88ο λεπτό όμως, οι Γιαννιώτες κέρδισαν ένα κόρνερ, το οποίο ανέλαβε να εκτελέσει ο Ντε Βινσέντι. Ο Αργεντίνος πριν στήσει την μπάλα στην προβλεπόμενη περιοχή, την φίλησε, λες και ήξερε τί θα επακολουθούσε.

Ο Λίλα εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της άμυνας και με κοντινό πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Στα λεπτά που ακολούθησαν, ο ΠΑΟΚ πίεσε, αλλά δεν κατάφερε να ισοφαρίσει, με αποτέλεσμα να οι παίκτες του Γιώργου Γεωργιάδη να μην γλιτώσουν τις έντονες αποδοκιμασίες, καθώς μετά από 2 αγωνιστικές στα play off, αγνοούν τη νίκη.

Αντιθέτως με το 2/2, ο ΠΑΣ δικαίως κάνει όνειρα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Παρά την μεγάλη επιτυχία της ομάδας του, ο Γιώργος Χριστόπουλος κράτησε χαμηλούς τόνους, λέγοντας: «Κάναμε κακό παιχνίδι και σταθήκαμε τυχεροί, που μπορέσαμε να κερδίσουμε».

Αποδοκιμασίες και επεισόδια

Το ματς πάντως, είχε και 3ο ημίχρονο, καθώς περίπου 500 οπαδοί του ΠΑΟΚ βρέθηκαν έξω από τα αποδυτήρια, αποδοκιμάζοντας τους παίκτες και ζητώντας από τον Ιβάν Σαββίδη να πάρει… κεφάλια.

Όταν οι  Ιτάνζ, Ρομπέρ, Καμαρά και Ολίσε έκαναν την εμφάνισή τους, οι οπαδοί κινήθηκαν απειλητικά προς το μέρος τους, πετώντας μπουκάλια και αναμμένα τσιγάρα, με αποτέλεσμα να επέμβει η αστυνομία.

Εξαίρεση στην… γιούχα, αποτέλεσε ο προπονητής των φιλοξενούμενων, που αποθεώθηκε, όπως και Λίνο.

Με ανατροπή ο Αστέρας

Το άλλο ματς της ημέρας, αυτό του Αστέρα Τρίπολης με τον Ατρόμητο ήταν σαφώς πιο ήρεμο, σε σχέση με αυτό της Τούμπας. Οι Αρκάδες αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ, με το καταπληκτικό γκολ του Ναπολεόνι στο 22′, κατάφεραν να κάνουν την ανατροπή και να πάρουν τη νίκη.

Ο Ράγιος ισοφάρισε στο 41′ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, ενώ ο Καλαντζής στο 63′ χάρισε τη νίκη στους γηπεδούχους, που έδειξαν να συνέρχονται μετά τον τελικό του Κυπέλλου.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
ΠΑΣ Γιάννενα 6
ΑΣΤΕΡΑΣ Τρίπολης 5
ΠΑΟΚ 4
Ατρόμητος 3

By