Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο Ολυμπιακός, το Κύπελλο, ο Αστέρας τα παράπονα

e9f13817-19eb-4d47-baf6-b244de67abd7_slide«Ερυθρόλευκο» νταμπλ και εφέτος, μετά τη νίκη των Πειραιωτών στην παράταση, με 3-1 επί των Αρκάδων στο ΟΑΚΑ.

Ωστόσο μία λάθος απόφαση του Γιάχου στο 68ο λεπτό, έμελλε α διαμορφώσει την εξέλιξη του αγώνα. Και αυτό γιατί σε εκείνο το σημείο ο Μανιάτης έδιωξε την μπάλα πάνω την γραμμή του τέρματος με το χέρι, κάτι που επισύρει πέναλτι και κόκκινη κάρτα.

Ο διαιτητής του αγώνα όμως είχε διαφορετική άποψη, με αποτέλεσμα το μέχρι εκείνη τη στιγμή 1-1 από τα γκολ του Ράγιος στο 13’ και του Φουστέρ στο 44΄ να διατηρηθεί μέχρι και το τέλος της κανονικής διάρκειας.

Έτσι, Ολυμπιακός και Αστέρας Τρίπολης οδηγήθηκαν στην παράταση. Εκεί που μίλησε το… δολοφονικό ένστικτο του Τζεμπούρ, ο οποίος στο 98’ πήρε το «ριμπάουντ» από την επέμβαση του Φούλοπ στην κεφαλιά του Φουστέρ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των τυπικά γηπεδούχων.

Τα λάθη όμως του Γιάχου δεν περιορίστηκαν στην φάση του 68’, καθώς στο 118’ έκλεισε τα μάτια σε ακόμη ένα πέναλτι για τους «Αρκάδες», σε ανατροπή του Ράγιος από τον Φέισα.

Στην εξέλιξη της φάσης, ο Ολυμπιακός βγήκε στην αντεπίθεση και κέρδισε πολύ σωστά την εσχάτη των ποινών, καθώς ο Αμπντούν ανατράπηκε από τον Μπαρτολίνι, με τον Αλγερινό να διαμορφώνει το τελικό 3-1.

Η εξέλιξη αυτή όμως αποτέλεσε την σπίθα για να ανάψει η… φωτιά μεταξύ των παικτών. Όλοι τους έγινε ένα κουβάρι, με την ένταση να χτυπάει κόκκινο και στο χορό να μπαίνουν ακόμη και οι πάγκοι των δύο ομάδων.

Τελικά μετά από μερικές… ψιλές, οι Περόνε και Μοντεστό είδαν την κόκκινη κάρτα και ο Γιάχος σφύριξε αμέσως την λήξη.

Χαρακτηριστικό της απογοήτευσης και των νεύρων που υπήρχαν στο «στρατόπεδο» του Αστέρα, είναι οι δηλώσεις του μεγαλομετόχου του κ. Μπάκου μετά το τέλος του αγώνα: «Δεν κέρδισε ο Ολυμπιακός σήμερα. Κέρδισε ο αλήτης ο Γιάχος».

Αυτό ήταν το 26ο  Κύπελλο στην ιστορία του Ολυμπιακού, το οποίο συνδυάστηκε για ακόμη μία φορά με την κατάκτηση του Πρωταθλήματος. Κάτι που πρόσθεσε στο ενεργητικό του το 15ο νταμπλ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ
: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (67′ Μπαρτολίνι), Πιπίνης, Κοντοές (100′ Καλαντζής), Ουσέρο, Ντε Μπλάσις, Ναβάρο, Ράγιος, Περόνε (82′ Λένσε)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Κάρολ, Μανιάτης, Μοντέστο (60′ Ιμπαγάσα) , Μασάντο (76′ Πίνο), Φέισα, Μήτρογλου (73′ Τζιμπούρ), Φουστέρ, Χολέμπας, Σιόβας, Μανωλάς, Αμπντούν.

By