Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ο ΠΑΟΚ «έσπασε» την έδρα του Πανιωνίου

Πρωταγωνιστής για την ομάδα του Μαρκόπουλου ο Πέιν

1095908

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο νικητής στο πρώτο ματς της σειράς για την 3η θέση στο πρωτάθλημα, επικρατώντας με 65-60 του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη.

Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, όμως στα τελευταία λεπτά ο Ντι Τζέι Κούπερ ήταν εκείνος που έγειρε την πλάστιγγα στην πλευρά του δικεφάλου.

Εντυπωσιακός ο Πέιν που αποτέλεσε τον παίκτη που διατηρούσε σε ρόλο οδηγού τον ΠΑΟΚ για 38 λεπτά (6/6 βολές, 6/9 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 2 ασίστ).

«Ο Πανιώνιος είναι μία σκληρή ομάδα. Εμείς δεν έπρεπε να κάνουμε λάθη και να δώσουμε ευκαιρίες στον αντίπαλο. Υπήρχαν στιγμές που δώσαμε το γήπεδο στους αντιπάλους, αλλά σε γενικές γραμμές κάναμε αυτά που θέλαμε και για τα οποία είχαμε προετοιμαστεί. Συγχαρητήρια στους παίκτες μου που έπαιξαν πολύ καλά και κατάφεραν να αντιμετωπίσουν με σωστό τρόπο ένα ακόμη παιχνίδι. Δεν τελείωσε τίποτα ακόμη, πετύχαμε μία νίκη, κάναμε απλά το 1-0. Χρειάζεται να έχουμε συγκέντρωση και στα επόμενα παιχνίδια», είπε ο Σούλης Μαρκόπουλος που δεν παρέλειψε να ευχηθεί περαστικά και υγεία στον Παναγιώτη Ποικιλίδη, «…ένα ξεχωριστό μέλος της οικογένειας του ΠΑΟΚ, που περνά δύσκολες στιγμές. Ελπίζουμε όλα να πάνε καλά και να γίνει σύντομα καλά, γιατί πάνω από όλα είναι η υγεία του ανθρώπου».

Τα δεκάλεπτα: 18-19, 30-33, 46-49, 60-65.

Πανιώνιος (Σφαιρόπουλος): ΜακΚόλουμ 23 (4/5 βολ., 2/9 δίπ., 5/9 τρίπ.), Ντούβνιακ 3, Κάρτερ 2, Μίλμπουρν 14 (9 ρ.), Αθανασούλας 2, Μπατής 2, Λάνγκφορντ 12 (8ρ.), Μισέλ, Σίμτσακ, Σαλούστρος 2.

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 21 (6/6 βολ, 6/9 δίπ., 1/3 τρίπ.), Κούπερ 7 (7 ασ.), Χαραλαμπίδης 6, Τσόχλας, Τσαϊρέλης 12 (7ρ.), Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 5 (1), Μπόγρης 4, Κασελάκης 7 (1), Λιάπης.

Έσπασε το ρεκόρ του Γκάλη

Ο Ντι Τζέι Κούπερ κατάφερε ένα σπουδαίο ρεκόρ καθώς ξεπέρασε τον Νίκο Γκάλη στις ασίστ και έπιασε κορυφή στη συγκεκριμένη κατηγορία στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ.

Η ενημέρωση ήρθε από την ΚΑΕ ΠΑΟΚ που σε ανακοίνωσή της επισημαίνει:

«Ο D.J. Cooper χρειαζόταν μία ασίστ για να καταρρίψει ένα ακόμη ρεκόρ και δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Από την πρώτη κιόλας περίοδο ο Αμερικανός γκαρντ του ΠΑΟΚ και με την πρώτη ασίστ που έδωσε έφτασε τις 210 στη φετινή σεζόν και ξεπερνώντας το Νίκο Γκάλη (είχε 209 από την σεζόν 1992-93), έγινε ο απόλυτος κυρίαρχος στις τελικές πάσες στην ιστορία του πρωταθλήματος ΕΣΑΚΕ.

Ο D.J. Cooper είναι πλέον ο παίκτης με τις περισσότερες ασίστ σε μία σεζόν, συμπεριλαμβανομένου της κανονικής περιόδου, αλλά και των Playoffs και φυσικά θα συνεχίσει να… επεκτείνει το ρεκόρ του, αφού έχει κι άλλα παιχνίδια μπροστά του».

Μπράβο στον αμερικανό –μόνο που ο Γκάλης ήταν, είναι και θα παραμείνει ασυναγώνιστος…

Βαγγέλης Μελέκογλου

By