Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πάπας Φραγκίσκος: Αφορισμένοι οι μαφιόζοι της Καλαβρίας

Μήνυμα του ποντίφικα στη Ντραγκέτα

papas fragkiskosΌσοι είναι μέλη της μαφίας της Καλαβρίας, της Ντράγκετα, δεν είναι σε κοινωνία με τον Θεό, είναι αφορισμένοι» , τόνισε ο ποντίφικας και πρόσθεσε: «Αυτό το κακό πρέπει να πολεμηθεί, να εκδιωχθεί».

Είναι η πρώτη φορά που ο αρχηγός της Καθολικής Εκκλησίας μιλά χωρίς περιστροφές για το απόλυτο ασυμβίβαστο της μαφιόζικης συμπεριφοράς με την ταυτότητα και τις αξίες του κάθε χριστιανού.

Πριν από είκοσι ένα χρόνια ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β” είχε ζητήσει, σε επιτακτικό τόνο, από τους μαφιόζους της Σικελίας να μετανοήσουν χωρίς να κάνει, όμως, αναφορά σε ενδεχόμενο αφορισμό.

Ο Αργεντινός πάπας πρόσθεσε ότι «η μαφία είναι λατρεία του κακού και περιφρόνηση του καλού της κοινωνίας και ως κακό πρέπει να απομακρυνθεί».

Ο Φραγκίσκος, τέλος, θέλησε να συναντηθεί με τους συγγενείς ενός παιδιού τριών μόλις ετών που δολοφονήθηκε και το πτώμα του οποίου πυρπολήθηκε από την Ντράγκετα.

Πριν 21 χρόνια ο πάπας Ιωάννης Παύλος ο Β” είχε ζητήσει, σε επιτακτικό τόνο, από τους μαφιόζους της Σικελίας να μετανοήσουν χωρίς να κάνει, όμως, αναφορά σε ενδεχόμενο αφορισμό.

By