Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Πακιστάν: 48 νεκροί από βομβιστική επίθεση στα σύνορα με την Ινδία

Πάνω από 70 τραυματίστηκαν από την επίθεση καμικάζι

pakistanA

Τουλάχιστον 48 άνθρωποι σκοτώθηκαν και πάνω από 70 τραυματίστηκαν από την επίθεση καμικάζι εναντίον πλήθους που είχε συγκεντρωθεί για την τελετή έπαρσης της σημαίας στην πακιστανική πλευρά των συνόρων ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν, όπως γνωστοποιήθηκε από την πακιστανική αστυνομία.

Χιλιάδες άνθρωποι συμμετείχαν στην τελετή που πραγματοποιείται κάθε βράδυ στο Βαγκάχ, τον κύριο σταθμό μεθοριακής διέλευσης ανάμεσα στην Ινδία και το Πακιστάν κοντά στην ανατολική πόλη Λαχόρη, δήλωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας Μουστάκ Σουχέρα.

Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε ενώ τα μέτρα ασφαλείας έχουν ενισχυθεί σε όλο το Πακιστάν λόγω του μήνα πένθους των σιιτών μουσουλμάνων, δήλωσε ο Σουχέρα, συμπληρώνοντας ότι ανάμεσα στους νεκρούς υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Σύμφωνα με άλλο αστυνομικό αξιωματούχο, τον Αζμάλ Μπατ, την επίθεση πραγματοποίησε αγόρι εφηβικής ηλικίας που ανατίναξε εκρηκτικά με τα οποία ήταν ζωσμένο.

Τηλεοπτικές εικόνες έδειξαν ασθενοφόρα να μεταφέρουν νεκρούς και τραυματίες στα νοσοκομεία της Λαχόρης, της πρωτεύουσας της επαρχίας Πουντζάμπ, της πιο πολυάνθρωπης στο Πακιστάν.

By