Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Παπαδημούλης: Μπορεί να γίνουν εκλογές και το φθινόπωρο

«Αν θέλει η κυβέρνηση να φύγει η τρόικα, να αντιληφθεί ότι αυτό θα γίνει με άλλη κυβέρνηση»

papadimoulis

Δεν αποκλείει να στηθούν κάλπες ακόμα και το φθινόπωρο ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης και επισημαίνει πως «ο ισολογισμός της κυβέρνησης είναι έντονα αρνητικός για τη μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον ALPHA ο κ. Παπαδημούλης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «υλοποιεί πιστά όσα έχει συμφωνήσει με την τρόικα» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά «είναι ένα ωραίο προεκλογικό «παραμύθι» όλα αυτά που εκπέμπουν τα επιτελεία Σαμαρά-Βενιζέλου, ότι δήθεν η τρόικα φεύγει, το μνημόνιο τελείωσε, κ.ο.κ. Αν θέλουν να φύγει η Τρόικα και να τελειώνουν με τα μνημόνια, πρέπει να αντιληφθούν ότι αυτό θα γίνει μόνο με εκλογές και με άλλη κυβέρνηση».

Κληθείς να σχολιάσει το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών εξέφρασε την εκτίμηση πως θα γίνουν το αργότερο στις αρχές του 2015, ωστόσο δεν απέκλεισε να διεξαχθούν και μέσα στο φθινόπωρο, ενώ επεσήμανε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «παρότι έχει καθαρή πρωτιά, δεν πρέπει να επαναπαυτεί».

Σχετικά με το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΔΗΜΑΡ, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ πέταξε το μπαλάκι στη ΔΗΜΑΡ τονίζοντας: «Το δίλημμα αφορά στη ΔΗΜΑΡ και καλείται να το απαντήσει μέσω των εσωτερικών της διαδικασιών που είναι επώδυνες, μετά την εκλογική συντριβή που υπέστη. Κι αυτό, απλουστεύοντας το, συμπυκνώνεται στο «ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, εναντίον της κυβέρνησης ή με το ΠΑΣΟΚ που είναι συνεταίρος της κυβέρνησης». Πάντως υπογράμμισε πως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα «επιδιώξει συμμαχίες και στην κοινωνία και στη Βουλή».

By