Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Θέμα της κυβέρνησης οι απολύσεις εκτός μεσοπρόθεσμου

Το «μπαλάκι» των απολύσεων στους 3 αρχηγούς ρίχνει το αρμόδιο υπουργείο

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

«Εάν η τρόϊκα ζητάει κάτι παραπάνω από το μεσοπρόθεσμο, δεν είναι αρμοδιότητα του υπουργού αλλά της τρικομματικής κυβέρνησης» αυτό το μήνυμα στέλνουν στην κυβέρνηση κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, «ρίχνοντας το μπαλάκι» των όποιων περισσότερων απαιτήσεων των δανειστών για απολύσεις στους Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελο Βενιζέλος και Φώτη Κουβέλη.

Αυτά την ίδια στιγμή που οι απαιτήσεις της τρόϊκας για 2.000 απολύσεις στο δημόσιο άμεσα και 5.500 έως το τέλος του χρόνου αποτελούν ένα από τα αγκάθια της συνολικής διαπραγμάτευσης.

Πάντως νωρίτερα ο Αντώνης Μανιτάκης είχε συνάντηση μισής ώρας με τον υπουργό Επικρατείας, κ. Σταμάτη, στο Μέγαρο Μαξίμου για τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Στελέχη του υπουργείου αφήναν μάλιστα  παράθυρο για  λύση την ερχόμενη εβδομάδα. «Πιστεύω την άλλη εβδομάδα θα υπάρχει συμφωνία για το θέμα που χειρίζομαι», φέρεται να είπε ο κ. Μανιτάκης. Σε συνομιλία με δημοσιογράφους, ο υπουργός, θέλησε να διαψεύσει και τις συζητήσεις για κόντρα του με τον υπουργό Οικονομικών, αλλά και με άλλους υπουργούς. «Έχω άψογη συνεργασία με όλους τους υπουργούς. Όσα γράφονται αποτελούν μυθεύματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

By