Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Περικόπτουν τον μισθό της Ζαρούλια για τη φράση… «αληταράς»

Έστω και με καθυστέρηση πολλών μηνών το προεδρείο της βουλής επέβαλλε την πειθαρχική ποινή της αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής

zarouliaA

Έστω και με καθυστέρηση πολλών μηνών το προεδρείο της βουλής επέβαλλε την πειθαρχική ποινή της αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς σε βουλευτή της Χρυσής Αυγής, γεγονός που σημαίνει αυτόματη περικοπή του 1 /4 της μηνιαίας αποζημίωσης.

Η λέξη «αληταράς» που εκστόμισε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης η Ελένη Ζαρούλια ήταν τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, με τον αντιπρόεδρο του Σώματος Χρήστο Μαρκογιαννάκη να της επιβάλλει την πειθαρχική ποινή της αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς, με την έγκριση του Σώματος. Λίγο νωρίτερα, ο Ηλίας Κασιδιάρης αποκάλεσε «κουτούς» τα μέλη της κυβέρνησης.

Τόσο η Ελένη Ζαρούλια όσο και ο Ηλίας Κασιδιάρης αναπτύσσοντας νωρίτερα επίκαιρες ερωτήσεις τους εμφανίστηκαν άκρως προκλητικοί. Η σύζυγος του προφυλακισμένου στον Κορυδαλλό Νίκου Μιχαλολιάκου μάλιστα, ζήτησε την παραίτηση Χ. Αθανασίου με αφορμή την απόδραση Ξηρού. «Αλλά που να βρεθεί τσίπα και ευθιξία, κάποιοι νομίζουν ότι είναι κύριοι επειδή φορούν κουστούμι», είπε απευθυνόμενη στον υπουργό Δικαιοσύνης.

«Κανείς δεν είναι ευτυχής για τη μη επιστροφή του Χριστόδουλου Ξηρού και δεν θέλουμε να έχουμε παρόμοιο περιστατικό», είπε ο Χ. Αθανασίου και προανήγγειλε αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο χορήγησης αδειών σε κρατούμενους. «Βελτιώσεις χωρούν και θα κάνουμε όπου πρέπει για επικίνδυνα αδικήματα και θα αποδώσουμε ευθύνες, ενώ δεν έκρυψα ότι η άδεια δεν θα έπρεπε να χορηγηθεί», είπε και ξεκαθάρισε ότι δεν θα γίνουν ανθρωποθυσίες προς τέρψη κάποιων και «δεν θα νομοθετήσουμε εν θερμώ».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By