Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ποιοι ξένοι αγοράζουν ελληνικές μετοχές

Πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και κέρδη 11% από τις αρχές του έτους καταγράφει το Χ.Α.

traders

Πέντε συνεχόμενες ανοδικές συνεδριάσεις και σωρευτικά κέρδη της τάξης του 11% από τις αρχές του έτους καταγράφει το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο φαίνεται ότι βρίσκεται μεταξύ των βασικών επιλογών των hedge funds και των emerging funds. Σύμφωνα με πληροφορίες σε τοποθετήσεις στις τράπεζες και στα blue chips προχώρησαν τις προηγούμενες ημέρες τα Third Point, Dromeus Capital, New York Mellon, ενώ επαναδραστηριοποιήθηκαν διεθνείς οίκοι, όπως η Goldman Sachs, η Morgan Stanley, η Citigroup.

Σύμφωνα με τους αναλυτές οι 1.320 μονάδες και στη συνέχεια οι 1.350 μονάδες, αποτελούν θέμα… ημερών, με την προϋπόθεση πως το θετικό momentum που έχει δημιουργηθεί από τα θετικά σχόλια και τις αισιόδοξες εκτιμήσεις από το εξωτερικό, δεν διαταραχθεί.

Σημαντικό στοιχείο για την αγορά αποτελεί η ψήφος εμπιστοσύνης από την JP Morgan, τόσο στις ελληνικές τραπεζικές μετοχές, όσο και στην ελληνική οικονομία, για την οποία βλέπει επιστροφή στην ανάπτυξη και ομαλοποίηση των συνθηκών, κάτι που θα ανοίξει και πάλι τις πόρτες των αγορών για τη χώρα.

Αυτό σε συνδυασμό με την υποχώρηση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων στα επίπεδα του 2010, και με τα δημοσιεύματα που υπογραμμίζουν την επιστροφή της επενδυτικής εμπιστοσύνης στην περιφέρεια της Ευρωζώνης να αυξάνονται, στρώνουν το έδαφος για ακόμη μεγαλύτερη ενίσχυση του επενδυτικού ενδιαφέροντος προς το Χ.Α, καθώς και τα ελληνικά assets γενικότερα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By