Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πτήση ΜΗ17: Αναγνωρίστηκαν 272 σοροί επιβατών

Συνολικά στην πτήση της Malaysia Airlines επέβαιναν 298 άνθρωποι

aeroplano

Περισσότερα από 270 από τα 298 θύματα της «μοιραίας» πτήσης ΜΗ17 της Malaysia Airlines έχουν αναγνωριστεί από τους ειδικούς που έχουν αναλάβει την διαδικασία.

Συγκεκριμένα 272 σοροί θυμάτων έχουν βρεί πλέον το όνομα τους μετά την αναγνώριση ακόμη δέκα νεκρών, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης της Ολλανδίας.

«Από τους 10 επιβάτες που αναγνωρίστηκαν τελευταίοι, οι επτά ήταν Ολλανδοί», ανέφερε το υπουργείο, διευκρινίζοντας ότι έχουν ενημερωθεί οι συγγενείς όλων των θυμάτων. Η εθνικότητα των υπόλοιπων τριών δεν ανακοινώθηκε, κατόπιν αιτήματος των πρεσβειών των ενδιαφερόμενων χωρών.

Το Μπόινγκ 777 που εκτελούσε την πτήση από το Άμστερνταμ στην Κουάλα Λουμπούρ συνετρίβη στις 17 Ιουλίου στην ανατολική Ουκρανία και, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, καταρρίφθηκε από πύραυλο. Μετέφερε συνολικά 298 ανθρώπους, εκ των οποίων οι 193 ήταν Ολλανδοί υπήκοοι.

Μερικά από τα θύματα ίσως να μην αναγνωριστούν ποτέ καθώς οι σφοδρές συγκρούσεις ρωσόφιλων αυτονομιστών με τον στρατό της Ουκρανίας, δεν επιτρέπουν τις έρευνες στην περιοχή.

By