Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πυρά Παπαμιμίκου κατά Στουρνάρα για την υπερφορολόγηση

 «Οι πολίτες έχουν βγει από τα ρούχα τους με την υπερφορολόγηση και δικαιολογημένα» υποστήριξε σε συνέντευξη του ο γραμματέας της Ν.Δ.

papamimikos

Aιχμές κατά του υπουργού Γιάννη Στουρνάρα και για τις δηλώσεις του περί μη υπερφορολογόσης των πολιτών άφησε ο  γραμματέας της Ν.Δ., Ανδρέας Παπαμιμίκος.

Σε συνέντευξή του στην Athens Voice, λέει χαρακτηριστικά για το επίμαχο θέμα: « Οι πολίτες έχουν βγει από τα ρούχα τους με την υπερφορολόγηση και δικαιολογημένα. Έχουν κάνει απίστευτες θυσίες και δεν αντέχουν άλλο. Γι” αυτό επιμένω για ένα δίκαιο και κυρίως σταθερό φορολογικό σύστημα ώστε οι πολίτες να εμπιστευτούν το κράτος και να έρθουν ξένες επενδύσεις».

Για το θέμα των κινητοποιήσεων στα Πανεπιστήμια επισήμανε « Η σωστή σειρά έπρεπε να είναι διάλογος και μετά τολμηρές λύσεις… Όσοι αδυνατούν να αντιληφθούν πως η εποχή των συντεχνιών και του βολέματος πέρασε δεν έχουν θέση στα ιδρύματα. Και σ” αυτό το Υπουργείο Παιδείας πρέπει να δείξει μεγαλύτερη τόλμη».

Ο κ. Παπαμιμίκος τοποθετήθηκε και για το σύμφωνο συμβίωσης λέγοντας χαρακτηριστικά «Το σύμφωνο συμβίωσης έρχεται να διευθετήσει μια σειρά από γραφειοκρατικά και νομικής φύσεως προβλήματα, οπότε καλό είναι να μην εθελοτυφλούμε. Αυτό, όμως, δεν πρέπει να μας κάνει να πάρουμε επιπόλαιες αποφάσεις σε ευαίσθητα και σύνθετα θέματα, όπως αυτό της δυνατότητας υιοθεσίας από τα ζευγάρια ομοφυλόφιλων. Δεν πρέπει εν ονόματι καμιάς προοδευτικότητας ούτε να βιαζόμαστε ούτε και να πετροβολούμε την Εκκλησία».

Μεταξύ άλλων, αναφερόμενος για το φαινόμενο της Χρυσής Αυγής, ο γραμματέας της Ν.Δ. δηλώνει ««Η Χρυσή Αυγή δεν έφυγε ποτέ, για να αναρωτιόμαστε αν θα επιστρέψει. Παραμένει, όσο το πολιτικό σύστημα είναι απαξιωμένο. Σε καμία περίπτωση δεν έγινε ένα ποσοστό των Ελλήνων φασίστες, οι πολίτες βλέπουν το ψηφοδέλτιό της ως μία επιλογή τιμωρίας».

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By