Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

«Πυρά» Τσίπρα για το σχέδιο Αθηνά

Μίλησε σε φοιτητές του ΤΕΙ Λάρισας.

fosphotos.com | Angeliki Panagiotou
fosphotos.com | Angeliki Panagiotou

Σφοδρή επίθεση εξαπέλυσε ο Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση, τόσο για το σχέδιο Αθηνά, όσο και για τα μέτρα της κυβέρνησης.

«Η επιβίωση ενός δημόσιου εκπαιδευτικού συστήματος στην Ελλάδα αφορά την ίδια την παραγωγική του ανάπτυξη και την προοπτική του» επισήμανε από την Λάρισα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο οποίος επισκέφθηκε το ΤΕΙ.

«Αντί να βγαίνουμε σιγά-σιγά από την κρίση, βυθιζόμαστε ολοένα και περισσότερο μέσα σε αυτήν, ενώ αυτό που μας σκοτώνει είναι το φάρμακο και όχι η ασθένεια», τόνισε και πρόσθεσε ότι «Μας εγκαλούν διαρκώς ότι θέλουμε να παίξουμε τη χώρα στα ζάρια. Ποιοι; Αυτοί που την παρέδωσαν στους δανειστές δίχως να ρίξουν ούτε μια ζαριά. Κάνουν σα να μη καταλαβαίνουν πως το Μνημόνιο που μας επέβαλλαν, οδηγεί την χώρα στη διάλυση και μέρα με τη μέρα κάνει πιθανό ακόμα και το σενάριο της άτακτης χρεοκοπίας. Δεν θα πέσει η κυβέρνηση του μνημονίου, αν δεν τη ρίξουν με τους αγώνες τους οι νέες και οι νέοι της πατρίδας μας».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τους σπουδαστές να υψώσουν όλοι μαζί τη φωνή τους και να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις για μία παιδεία αντίστοιχη με τις κοινωνικές ανάγκες, για μια τριτοβάθμια εκπαίδευση με δημόσιο χαρακτήρα.

 

 

By