Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πως να κάνετε ένα Μαρτίνι

Οδηγός για να φτιάξετε το καλύτερο κοκτέιλ

martiniΔεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Μαρτίνι αποτελεί το πιο εξελιγμένο κοκτέιλ από όλα.

Υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να απολαμβάνεις ένα παγωμένο ποτήρι γεμάτο με ένα ισχυρό, διαυγές ποτό συνοδευόμενο από ένα επιστέγασμα μιας πικάντικης γαρνιτούρας;

Το απόλυτο αλκοολούχο ποτό λοιπόν που ξεχωρίζει πέρα από τη γεύση του και για την αισθητική του.

Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι το μαρτίνι έχει να κάνει με ένα απλό κοκτέιλ. Ωστόσο, είναι απατηλά δύσκολο να προετοιμάσει κανείς ένα τέτοιο drink, όσο και αν ακούγεται αστείο. Γίνετε, επίσης, ολοένα και πιο δύσκολο να παραγγείλετε ένα από ένα μπαρ, καθώς ήδη έχει αρχίσει να προσφέρεται μια ολόκληρη σειρά από παραλλαγές Μαρτίνι που μπορεί να περιλαμβάνουν τα πάντα, από τσάι , φρέσκα φρούτα, σοκολάτα, ακόμη και με μπέικον.

Αυτό έχει δημιουργήσει ένα πραγματικό «ναρκοπέδιο» που αφορά την επιλογή Μαρτίνι για τους επίδοξους πότες αυτού του κοκτέιλ. Έτσι για να βοηθήσει ο Σάιμον Μαχούμνταρ , παραθέτει την προσωπική του συνταγή για το ιδανικό αυτό κλασικό κοκτέιλ…

Ορισμός Μαρτίνι

Το γνήσιο Μαρτίνι περιέχει μόνο τέσσερα συστατικά: τζιν (ποτέ βότκα), βερμούτ, πάγο για αραίωση, και μια γαρνιτούρα. Μπορείτε να προσθέσετε βέβαια και άλλα γλυκά ή αλμυρά συστατικά για να δώσετε γεύση. Συνεπώς τα παραπάνω αδιαμφισβήτητα αποτελούν τα βασικά δομικά στοιχεία για το αυθεντικό Μαρτίνι.

martini2

Πώς να κάνετε ένα μαρτίνι;

Υλικά (Για 1 ποτήρι)

-40 ml Gordon’s London Dry Gin

-15 ml ξηρό βερμούτ

-Συνοδεύστε με όποιο γαρνίρισμα επιθυμείτε (Συνηθίζεται η ελιά)

«Up» ή «Rocks»;

-«Up» σημαίνει ότι το ποτό σας θα πρέπει να σερβίρεται στο γνωστό ψηλό ποτήρι μαρτίνι.

-«Rocks» σημαίνει ότι θα πρέπει να σερβίρεται σε ποτήρι με πάγο.

Πώς να το κάνετε;

Προετοιμάστε το ποτήρι του μαρτίνι γεμίζοντας το με πάγο για να παγώσει το ποτήρι. Τοποθετήστε στο σέικερ όλα τα παραπάνω υλικά, εκτός από τη γαρνιτούρα (Αυτή θα χρησιμοποιηθεί στο τέλος για στόλισμα). Ανακινήστε καλά και δυνατά για 8 με 10 δευτερόλεπτα. Στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα στο ποτήρι του μαρτίνι αφού αδειάσετε το περιεχόμενο του, περνώντας το πρώτα από στραγγιστήρι για πάγο. Τέλος γαρνίρετε ρίχνοντας τη γαρνιτούρα μέσα στο μείγμα και σερβίρετε αμέσως.

Υγρό ή ξηρό;

Πρόκειται για το πόσο βερμούτ θα θέλατε στο μαρτίνι σας. Αυτό εξαρτάται φυσικά από τα δικά σας γούστα.

Κοolnews.gr

By