Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ρακιντζής: Η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου για τις ΜΚΟ προκαλεί τα σκάνδαλα

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύπτει ότι στην Ελλάδα λειτουργούν περισσότερες από 3.000 ΜΚΟ

leandrosrakintzhs

Η έλλειψη νομοθετικού πλαισίου που να καθορίζει τι είναι «Μη Κυβερνητική Οργάνωση» (ΜΚΟ) προκαλεί τα σκάνδαλα και τις δυσλειτουργίες στη δράση των ΜΚΟ, τονίζει ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Λέανδρος Ρακιντζής στο ΑΠΜΠΕ.

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύπτει ότι στην Ελλάδα λειτουργούν περισσότερες από 3.000 Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, αλλά κανείς δεν γνωρίζει τον ακριβή αριθμό, καθώς μόνο σε 600 έχει γίνει έλεγχος από τις ΔΟΥ. Όσο για τα χρήματα που εξασφαλίζουν κάθε χρόνο:«Απ ό,τι ξέρω, πρέπει να είναι 30 με 60 εκατομμύρια τον χρόνο» αναφέρει ο κ. Ρακιντζής, προσθέτοντας ότι τα χρήματα διατίθενται από τον κρατικό προϋπολογισμό, το ΕΣΠΑ, αλλά και από άλλες πηγές.

«Θα ήθελα να εκφράσω μια απορία: έπρεπε να ξεσπάσει το σκάνδαλο της αποναρκοθέτησης για να ξυπνήσουμε; Αυτό το πρόβλημα είναι από το 1995 που άρχισαν να γίνονται οι ΜΚΟ. Από τότε άρχισαν οι δυσλειτουργίες» σημειώνει ο κ. Ρακιντζής. Επισημαίνει, πάντως, ότι «υπάρχουν και εξαιρετικές ΜΚΟ, που κάνουν πολύ καλό έργο και γι αυτό θα πρέπει να φροντίσουμε να μην κάψουμε μαζί με τα ξερά και τα χλωρά»

By