Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Μ. Σάλλας: «Η κατάσταση βελτιώνεται»

Αισιοδοξία και για το τραπεζικό σύστημα

SallasΣημάδια βελτίωσης της ελληνικής οικονομίας βλέπει ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας, δηλώντας παράλληλα αισιόδοξος και για το τραπεζικό σύστημα μετά την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίσης.

«Η αίσθησή μου είναι ότι η κατάσταση βελτιώνεται» δηλώνει σε συνέντευξή του στην Καθημερινή της Κυριακής. Ο τραπεζίτης, διαπιστώνει μεν ότι η κατάσταση παραμένει κρίσιμη, ωστόσο, όπως αναφέρει, μετά από καιρό διαγράφονται οι πρώτες θετικές εξελίξεις που δημιουργούν προσδοκίες για την αναστροφή της.

Παράλληλα, ο κ. Σάλλας ανακοινώνει ότι ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εξαγορών, οι οποίες -όπως επισημαίνει – πραγματοποιήθηκαν κάτω από αρκετά ειδικά συνθήκες αλλά σε καμία περίπτωση δεν είναι ευκαιριακές. Για την Τράπεζα  Πειραιώς ο κ. Σάλλας είπε χαρακτηριστικά: «Στην Τράπεζα Πειραιώς είχαμε προετοιμαστεί εντατικά για την αναδιάρθρωση του τραπεζικού συστήματος εδώ και καιρό».

Τέλος, ο πρόεδρος του ομίλου Πειραιώς τονίζει ότι η ελληνική τραπεζική αγορά ήταν και θα παραμείνει εξαιρετικά ανταγωνιστική, ενώ δεν αποκλείει να εγκατασταθούν στην Ελλάδα και άλλες εμπορικές ή επενδυτικές τράπεζες.

By