Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σάλομον Καλού: Στην Ελλάδα δεν βάζεις εύκολα γκολ

Θετικά σχόλια για την ομάδα του Φερνάντο Σάντος από το Ιβοριανό άσσο

Greece-v-Côte-dIvoire

Ο Σαλομόν Καλού, διεθνής κυνηγός της Ακτής Ελεφαντοστού που αποτελεί έναν από τους αντιπάλους της Εθνικής μας στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ήταν σαφής. Μιλώντας στο site της Fifa (Παγκόσμια Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) ο 29χρονος άσσος της Τσέλσι επεσήμανε μεταξύ άλλων:

«…Ναι, ο όμιλος είναι ανοιχτός και συμφωνώ πως έχουμε καλές ελπίδες για να προκριθούμε στη δεύτερη φάση. Αλλά δεν είναι όμιλος εύκολος. Για παράδειγμα η Ελλάδα, είναι μία δυνατή ομάδα, δέχεται πολύ δύσκολα γκολ και τα τελευταία δέκα χρόνια βρίσκεται στην τελική φάση πολλών διοργανώσεων. Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις μαζί τους» είπε ενώ, αναφορικά με τις άλλες δύο της …παρέας, την Ιαπωνία και την Κολομβία παρατήρησε:

«Η Ιαπωνία είναι μία από τις καλύτερες ασιατικές ομάδες και έχει εμπειρία από τα μεγάλα πρωταθλήματα. Είναι μία πολύ δυνατή και τεχνική ομάδα. Η Κολομβία επιστρέψει στην τελική φάση, μετά από μία μεγάλη απουσία και οι παίκτες της θέλουν να δείξουν ότι μπορούν να τα καταφέρουν».

Κι επειδή η Ακτή δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση από τον κανόνα, η κριτική που ασκείται και εκεί αλλά και τα προβλήματα που δημιουργούνται είναι πολλά.

«Στην Ακτή Ελεφαντοστού όλοι έχουν από μία άποψη. Αλλά θέλω να ξεκαθαρίσω κάτι. Ο Σαμπρί Λαμουσί είναι ο προπονητής μας και κάνει καλή δουλειά. Προσεγγίζει το ποδόσφαιρο με έναν τρόπο που ταιριάζει με το έμψυχο δυναμικό της ομάδας.

Μπορεί να είναι νέος σε ηλικία, χωρίς εμπειρία, αλλά μπορώ να σας διαβεβαιώσω οτι είναι ο προπονητής που χρειαζόμαστε. Είμαι πεπεισμένος αν κάνουμε μία καλή πορεία στην Βραζιλία, η κριτική θα εξαφανιστεί». Πολύ λογικό…

Βαγγέλης Μελέκογλου 

By