Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σε ήπιους τόνους η συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ- Απών ο Σπ. Λυκούδης

Ο βουλευτής του κόμματος αντιμετώπισε νωρίς το πρωί ένα μικρό πρόβλημα υγείας και αφού προσήλθε για λίγο στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, αποχώρησε

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Σε ήπιους τόνους εξελίσσεται η συνεδρίαση της ΚΕ της ΔΗΜΑΡ, με απόντα τον βουλευτή του κόμματος Σπύρο Λυκούδη, ο οποίος αντιμετώπισε νωρίς το πρωί ένα μικρό πρόβλημα υγείας και αφού προσήλθε για λίγο στα γραφεία της ΔΗΜΑΡ, αποχώρησε.

Η πλειοψηφία του κόμματος και η μειοψηφία επαναδιατύπωσαν, με εκατέρωθεν επί μέρους κριτική, τις θέσεις τους για τη διαδικασία και το περιεχόμενό της ανασυγκρότησης της Κεντροαριστεράς ενόψει των Ευρωεκλογών.

Τον πρόεδρο του κόμματος Φώτη Κουβέλη διαδέχθηκε στο βήμα ο γραμματέας της ΚΕ, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, παρουσιάζοντας τον σχεδιασμό της ΔΗΜΑΡ μέχρι τις ευρωεκλογές.

Στις ομιλίες τους, στελέχη της πλειοψηφίας άσκησαν κριτική σε όσους από τη μειοψηφία (Σ.Λυκούδης, Γ.Ψαριανός, Α. Παπαδόπουλος κ.α), συμμετέχουν σε εκδηλώσεις των «58», προκαλώντας σύγχυση για την εικόνα και την πολιτικής της ΔΗΜΑΡ.

dimar2

Ο Θόδωρος Μαργαρίτης τόνισε ότι στο πρόσφατο συνέδριο ξεκαθαρίστηκε η πολιτική συνεργασιών του κόμματος, ζήτησε αυτοσυγκράτηση από τα στελέχη της μειοψηφίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο διάλογος μπορεί να γίνει με όλους, ακόμη και με τους 58, υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει το σαφές πολιτικό πλαίσιο απέναντι στην νεοφιλελεύθερη πολιτική του Μνημονίου», ενώ χαρακτήρισε απαράδεκτη την κριτική του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τη ΔΗΜΑΡ.

Από την πλευρά της μειοψηφίας, το μέλος της ΕΕ, Δώρα Τσικαρδάνη, απάντησε στην κριτική της πλειοψηφίας, υποστηρίζοντας ότι στην Ανανεωτική Αριστερά έχει πεθάνει ο δημοκρατικός συγκεντρωτισμός, άφησε αιχμές για έλλειψη ενημέρωσης από την ηγεσία σχετικά με τις επαφές με προσωπικότητες και κινήσεις από τον χώρο της Κεντροαριστεράς και ζήτησε «να μην κλειστεί η ΔΗΜΑΡ στα αποδυτήρια, την ώρα που το παιχνίδι αρχίζει στο μεγάλο γήπεδο. Πρόκειται για αντίφαση στη θέση της πλειοψηφίας».

Η συνεδρίαση ολοκληρώνεται αργά το απόγευμα με τη συνόψιση της συζήτησης από τον πρόεδρο του κόμματος, Φώτη Κουβέλη.

Πηγή: ΑΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By