Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σε θετικό έδαφος η Wall Street

Στο επίκεντρο της προσοχής τα μακροοικονομικά στοιχεία για τις ΗΠΑ

stocks 2

Με θετικό τρόπο ολοκλήρωσαν την προτελευταία συνεδρίαση της εβδομάδας οι δείκτες της Wall Street, στον απόηχο των εταιρικών ανακοινώσεων και των στοιχείων για την αμερικανική οικονομία.

Ο Dow Jones κέρδισε 0,06% στις 16.543 μονάδες.

Ο Nasdaq ενισχύθηκε 0,54% στις 4.154 μονάδες.

Ο S&P 500 ανέβηκε 0,21% στις 1.892 μονάδες.
Στο μέτωπο των οικονομικών στοιχείων, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών στις ΗΠΑ αυξήθηκαν τον Απρίλιο ωστόσο τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν δεν κατάφεραν να επιβεβαιώσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Ειδικότερα, οι πωλήσεις μεταχειρισμένων κατοικιών αυξήθηκαν 1,3% τον Απρίλιο στο εποχικά προσαρμοσμένο ετήσιο μέγεθος των 4,65 εκατ. όπως ανακοίνωσε η National Association of Realtors (NAR).
Αυτό ήταν ελαφρώς χαμηλότερο της εκτίμησης των αναλυτών για 4,68 εκατ. σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal.

Επίσης, όπως ανακοίνωσε το Conference Board ο κορυφαίος οικονομικός δείκτης για τις ΗΠΑ αυξήθηκε 0,4% τον Απρίλιο στις 101,4 μονάδες. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση του Dow Jones Newswires έκαναν λόγο για αύξηση του δείκτη κατά 0,5%.

Στην αγορά εργασίας, ο αριθμός των Αμερικανών που υπέβαλαν νέες αιτήσεις για επιδόματα ανεργίας αυξήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. Ειδικότερα, οι νέες αιτήσεις αυξήθηκαν κατά 28.000 στο εποχικά προσαρμοσμένα μέγεθος των 326,000 την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 17 Μαΐου, όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εργασίας. Οι μέσες εκτιμήσεις των αναλυτών σε δημοσκόπηση της Wall Street Journal τοποθετούσαν τις αιτήσεις στις 310.000.

Στο μέτωπο των επιχειρήσεων, η Hewlett Packard ανακοίνωσε κέρδη β” τριμήνου λίγο πιο κάτω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών.
Πηγή: capital.gr

By