Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Σε συναγερμό στην Ολλανδία – Μαθητής απειλεί να ανοίξει πυρ

Ένοπλοι αστυνομικοί έλαβαν θέσεις στα σχολεία για «προληπτικούς λόγους».

timthumbΈνοπλοι αστυνομικοί έχουν λάβει θέσεις μπροστά από περίπου 20 σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην πόλη Λέιντεν της δυτικής Ολλανδίας, τα οποία έκλεισαν σήμερα ύστερα από απειλή σπουδαστή ότι θα ανοίξει πυρ σε σχολείο, η οποία αναρτήθηκε στο διαδίκτυο, μεταδίδουν τα ολλανδικά ΜΜΕ.

Στην ιστοσελίδα της μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση NOS «η αστυνομία φρουρεί τις εισόδους των σχολείων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Λέιντεν», τονίζοντας ότι οι ένοπλοι αστυνομικοί έλαβαν θέσεις στα σχολεία για «προληπτικούς λόγους».

Η αστυνομία, σε συνεργασία με την εισαγγελία, τις δημοτικές αρχές και τους διευθυντές των σχολείων, αποφάσισε χθες το βράδυ να κλείσει τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της μικρής αυτής πόλης, περίπου είκοσι στο σύνολό τους, μετά την ανάρτηση σε ιστότοπο «σοβαρής» απειλής, δήλωσε ο δήμαρχος του Λέιντεν σύμφωνα με τα ΜΜΕ.

«Αύριο θα πυροβολήσω τον καθηγητή μου και όσο το δυνατό περισσότερους σπουδαστές», ανέφερε η απειλή στον αμερικανικό ιστότοπο 4chan.org, η οποία ήταν γραμμένη στα αγγλικά.

 

 

By