Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στα κάγκελα οι καραμανλικοί με Στουρνάρα – Μαξίμου

Νέες πληγές μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του Υπ. Οικονομικών αφενός και της καραμανλικής πτέρυγας αφετέρου άνοιξε το πολυνομοσχέδιο που ψηφίστηκε προχθές από τη Βουλή.

Ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στην Ολομέλεια της Βουλής για την ψηφοφορία  του αναπτυξιακού νομοσχεδίου που τελικά αναβλήθηκε, Αθήνα, 10 Απριλίου / fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros
 fosphotos.com | Panayiotis Tzamaros

Οι καραμανλικοί βράζουν για τη στάση της κυβέρνησης έναντι της περιόδου 2004-2009 ενώ είναι ενδεικτικό ότι την αφορμή έδωσε, συνειδητά, ο Πάνος Καμμένος με την ομιλία του στη Βουλή.

«Το νομοσχέδιο βασίζεται στη «θεωρία των πλαστών στοιχείων» του κου Γεωργίου. Ποιος λέει ψέματα λοιπόν για τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία; Ο Καραμανλής ή ο Γεωργίου; Έχετε υποχρέωση να ψηφίσετε και να αποφασίσετε αν τότε λέγατε ψέματα! Εμείς πιστεύουμε πως τα στοιχεία για το έλλειμμα τα αλλοίωσε ο Γ. Παπανδρέου, η συμμορία του Σημίτη και της Goldman Sachs! Εσείς τι λέτε; Ο Γεωργίου είχε δίκιο, ή ο Παυλόπουλος;»

– «Ο Γεωργίου» απάντησε ο Γιάννης Στουρνάρας.
– «Ο Γεωργίου ή ο Καραμανλής;» επανήλθε ο Πάνος Καμμένος.
– «Τα σημερινά στοιχεία είναι τα πραγματικά» επέμεινε ο Γιάννης Στουρνάρας.
– «Άρα αυτά που έδωσε ο Καραμανλής, ήταν πλαστά;» επανήλθε ο Πάνος Καμμένος.
– «Σας απάντησα. Τα σημερινά είναι τα πραγματικά» επανέλαβε ο υπουργός Οικονομικών.
«Πρώην υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή, ψηφίστε τον! Δικαιώστε τον Γεωργίου τον υπόδικο!» κατέληξε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ και κτύπησε φλέβα.

Ο Γεωργίου αποτελεί στόχο για το καραμανλικό στρατόπεδο, στελέχη του οποίου (Παυλόπουλος, Αντώναρος κ.α.) ζητούν την αποπομπή του θεωρώντας ότι πλαστογράφησε τα στατιστικά του προϋπολογισμού. Στόχος είναι, μέσω της απαξίωσης Γεωργίου άρα και του Στουρνάρα που τον υπερασπίζεται, να δικαιωθεί αν όχι νομικά τουλάχιστον επικοινωνιακά η περίοδος Καραμανλή και να ακυρωθεί η κατηγορία ότι τα ελλείμματα αυτής της περιόδου είναι που οδήγησαν στο Μνημόνιο.

Παρά το γεγονός ότι σε βουλευτές που του απευθύνονται ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός κρατά χαμηλούς τόνους και ζητά στήριξη της κυβέρνησης, είναι σαφές ότι οι καραμανλικοί θα επιμείνουν, εγκαινιάζοντας έναν ακόμη κύκλο καχυποψίας με το Μαξίμου.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By