Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στη σκιά των εσωκομματικών τριγμών συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα ανακοινώσει νέα γραμμή πλεύσης με στόχο την ενότητα της παράταξης

pasok622_201113

Στη σκιά των εσωκομματικών αναταράξεων αλλά και την έντονης αμφισβήτησης προς το πρόσωπο του Ευάγγελου Βενιζέλου, που έχει εκδηλωθεί από διάφορα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, συνεδριάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.

Ένα από τα θέματα που ταλανίζουν το εσωτερικό του κόμματος είναι η μετεξέλιξη του σε «Δημοκρατική Παράταξη» και επ’αυτού πολλά στελέχη έχουν βγάλει τα μαχαίρια από τα θηκάρια καθώς θεωρούν ότι ο «πολιτικός θάνατος» του ΠΑΣΟΚ και η γέννηση ενός νέου φορέα είναι ένα ζήτημα που θα πρέπει να συζητηθεί ενδελεχώς και να ληφθούν σχετικές αποφάσεις από το κόμμα, σε συνέδριο του το φθινόπωρο.

Από την άλλη πλευρά, ενώ ελήφθη η απόφαση για ιδρυτικό συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν στααμτούν οι φωνές που λένε πως αυτή μετεξέλιξη δεν θα πρέπει να σημάνει εκκίνηση από το μηδέν αλλά θα πρέπει να είναι το πολτικό αποτέλεσμα ενός συγκερασμού απόψεων.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, χθες υπήρχε «πυρετός» συναντήσεων από τις διάφορες τάσεις με αντικείμενο συζήτησης τον τρόπο που θα τοποθετηθούν στη σημερινή συνεδρίαση. Από την πλευρά του ο Ευάγγελος Βενιζέλος αναμένεται να παρουσιάσει  τις αλλαγές που σχεδιάζονται  με στόχο την ενοποίηση της παράταξης.

Η παρέμβαση των «75»

Υπέρ της εγκατάλειψης του σχήματος της Ελιάς εμφανίστηκε με παρέμβασή της η Κίνηση των 75 του ΠΑΣΟΚ. «Η εγκατάλειψη από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ του θολού και αποτυχημένου σχήματος της «Ελιάς» και η αντικατάσταση του από την πρόταση της Δημοκρατικής Παράταξης, δημιουργεί σοβαρά προαπαιτούμενα, ώστε να μην οδηγηθούμε σε ένα ακόμα «φιάσκο» και σε μια περαιτέρω συρρίκνωση της πολιτικής και εκλογικής επιρροής του Κινήματος» αναφέρουν οι συντάκτες του κειμένου.

«Το ΠΑΣΟΚ δεν συγχωνεύεται, δεν διαλύεται, δεν απορροφάται και δεν εξαϋλώνεται για τις προσωπικές επιδιώξεις κανενός. Άλλωστε το ΠΑΣΟΚ, ακόμα και σήμερα, παραμένει ο ισχυρότερος πολιτικός και εκλογικός οργανισμός της ευρύτερης σοσιαλιστικής και δημοκρατικής παράταξης» επισημαίνεται στο κείμενο.

By