Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Η Χρυσή Αυγή μήνυσε το ΠΑΣΟΚ

Επεισόδια μικρής έκτασης στον Άρειο Πάγο – Εμπλοκή τριών φέρεται να υπέδειξε προστατευόμενος μάρτυρας στον αντιεισαγγελέα

areios-pagos

Τελευταία ενημέρωση: 14:38

Μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου για τα οικονομικά του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν την Παρασκευή οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής : Ηλίας Κασιδιάρης, Χρήστος Παππάς, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Ελένη Ζαρούλια, οι οποίοι μετέβησαν στον  Άρειο Πάγο

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης, είχε προαναγγείλει ότι η Χ.Α. θα καταθέσει φακέλους στην Δικαιοσύνη για να χαρακτηριστούν «εγκληματικές οργανώσεις» ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ.

 

 

Στο μεταξύ από τις δικαστικές έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη σχετικά με τη δικογραφία 32 υποθέσεων στην οποία εμπλέκονται μέλη της Χρυσής Αυγής πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχει εμπλοκή τουλάχιστον τριών βουλευτών της, τους οποίους έχει «δείξει» ο ένας εκ των προστατευόμενων μαρτύρων που κατέθεσαν τις προηγούμενες ημέρες και ο οποίος ήταν ενεργό στέλεχος της Χρυσής Αυγής.

Κύκλο επαφών στελεχών και βουλευτών της Χρυσής Αυγής έχει δείξει σύμφωνα με πληροφορίες και το περίφημο «βαλιτσάκι» της ΕΥΠ , τα στοιχεία αυτά όμως πρέπει να εξετασθούν συνδυαστικά.

Σύμφωνα με εισαγγελικές πληροφορίες, δεν αποκλείεται ο κ. Βουρλιώτης να ζητήσει την άρση του τηλεφωνικού και τραπεζικού απορρήτου εμπλεκομένων προσώπων, μη εξαιρουμένων και βουλευτών, εφόσον αποδειχθεί η εμπλοκή τους.

Στο μεταξύ ο γγ της οργάνωσης Ν. Μιχαλολιάκος άφησε ανοιχτό ουσιαστικά το ενδεχόμενο μαζικής παραίτησης βουλευτών και πρόσθεσε πως “θα εξαντλήσουμε κάθε μέσον προκειμένου να υπερασπιστούμε την πολιτική μας τιμή.

Επεισόδια έξω από τον Άρειο Πάγο

Λίγο μετά τη μία το μεσημέρι σημειώθηκε μικρής έκτασης επεισόδιο έξω από τον Άρειο Πάγο όπου ομάδα περίπου 15 ατόμων με μαύρα ρούχα και κράνη στα χέρια, έφτασαν στην πλαϊνή είσοδο του Ανωτάτου Δικαστηρίου και πέταξαν καπνογόνα και μάρμαρα.

Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, που έκαναν χρήση χημικών, ενώ γίνονται και προσαγωγές.

Σύμφωνα με την αστυνομία, στο σημείο συνεπλάκησαν φίλαθλοι, αν και αρχικά δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι η ένταση σχετιζόταν με την είσοδο των βουλευτών της Χρυσής Αυγής στο κτίριο.

Όπως έγινε επισήμως γνωστό από τη ΓΑΔΑ, στον Άρειο Πάγο εκδικάζονταν σήμερα υπόθεση για επεισόδια με οπαδούς του Ολυμπιακού, το 2011 στον Άλιμο. Φίλαθλοι που βρίσκονταν εκεί για υποστήριξη, βγήκαν έξω από το κτίριο και συνεπλάκησαν με φιλάθλους, πιθανότατα άλλης ομάδας.

 

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By