Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στουρνάρας: Στα 10.000 ευρώ το πλαφόν για τους αγρότες

Οι βουλευτές να μείνουν προσηλωμένοι στο μεγαλύτερο εθνικό στόχο ζητά ο Γιάννης Στουρνάρας

stournaras802_111213

Να μείνουν προσηλωμένοι στο μεγαλύτερο εθνικό στόχο από την εποχή της μεταπολίτευσης κάλεσε τους βουλευτές της συμπολίτευσης ο Γ. Στουρνάρας, αναγνωρίζοντας το βάρος των δύσκολων αποφάσεων που καλούνται να στηρίξουν.

Ο υπουργός Οικονομικών άφησε αιχμές κατά των ευρωπαίων εταίρων μας, λέγοντας ότι αυτή η προσπάθεια θα επιταχυνθεί, όταν και η Ευρώπη αναλάβει και τις ιστορικές της ευθύνες για τις οποίες έχει δεσμευθεί. Από το βήμα της Βουλής, γνωστοποίησε πως το πλαφόν για την τήρηση βιβλίων εσόδων- εξόδων από τους αγρότες ορίζεται στα 10.000 ευρώ, ενώ σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες προανήγγειλε στοχευμένες αλλαγές σε περιπτώσεις που ήδη του έχουν υποδείξει πολλοί βουλευτές.

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση Πολύδωρα αλλά και βουλευτών της αντιπολίτευσης περί δήμευσης της περιουσίας των πολιτών, χαρακτήρισε άκρως επιβλαβή την συγκεκριμένη τακτική που ακολουθούν. «Αναγνωρίζω ότι είναι δυσάρεστος ο φόρος, αλλά δεν μπορεί κάποιοι να μιλούν περί δήμευσης», είπε.

Πάντως, ο Γ. Στουρνάρας έκανε δεκτή τροπολογία βουλευτών της ΝΔ σύμφωνα με την οποία επιτυγχάνεται η ομοιόμορφη αντιμετώπιση των ακινήτων των φορολογουμένων για τις περιοχές που εντάχθηκαν στο σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού αξιών ακινήτων.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By