Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ένοχος δήλωσε ο Νικόλαος Ζήγρας στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου [εικόνες – βίντεο]

Ο πρώην υπουργός και 18 ακόμη κατηγορούνται για τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα.

akis-diki-1

Αναβλήθηκε για τις 8 Μαΐου η δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου, η οποία ξεκίνησε σήμερα ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Επί 12 μήνες είμαστε προφυλακισμένοι εγώ και η γυναίκα μου, είναι άδικο, υπάρχει κρατική βία εναντίον μας», τόνισε ο Ακης Τσοχατζόπουλος στο δικαστήριο, ο οποίος αρνήθηκε τις κατηγορίες. Επίσης, ο πρώην υπουργός ζήτησε να αποφυλακιστεί η σύζυγός του.

Ωστόσο, ο Νικόλαος Ζήγρας, ένα από κατηγορουμένους, παραδέχθηκε την ενοχή του «Δηλώνω ένοχος σε όσα έχω ομολογήσει και ζητάω συγγνώμη, κατανόηση και επιείκεια», τόνισε.

Απόντες ήταν πέντε κατηγορούμενοι για τη μεγάλη υπόθεση διακίνησης παράνομου χρήματος από «μίζες» εξοπλιστικών προγραμμάτων, με βασικό κατηγορούμενο τον πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο και 18 ακόμα προσώπων.

«Ντροπή για το ΠΑΣΟΚ» χαρακτηρίζουν τον Ακη Τσοχατζόπουλο κύκλοι της Ιπποκράτους, θυμίζοντας ότι έχει αποβληθεί από τα όργανα και οποιαδήποτε διαδικασία που αφορά το κόμμα.

Ο πρώην υπουργός συνομιλώντας με δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην αίθουσα είπε: «Εγώ είμαι καλά, εσείς;» και σημείωσε: «Θα δώσω μάχη μέχρι τέλους».

Κατά την εκφώνηση των ονομάτων των κατηγορουμένων, από τον πρόεδρο Χρήστο Κατσιάνη, απουσίαζαν η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν, ο επιχειρηματίας που εμπλέκεται στην υπεράκτια εταιρεία Morelia, Οράτιος Μελάς, ο εμπλεκόμενος στην υπεράκτια Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης και ο φερόμενος ως εκπρόσωπος της Torcaso, Κωνσταντίνος Αντωνιάδης.

Ο πρόεδρος εκφώνησε και τα ονόματα των μαρτύρων κατηγορητηρίου που είναι 18, ενώ στη δίκη παρίστανται, ως πολιτική αγωγή, συνήγοροι του Δημοσίου.

akis-diki-2Βάσει του βουλεύματος (υπ” αρ. 545/2013) που εξέδωσε το Συμβούλιο Εφετών για τη μεγάλη υπόθεση πολιτικής διαφθοράς, κατηγορούμενοι είναι τόσο ο πρώην υπουργός όσο και η νυν σύζυγός του Βίκυ Σταμάτη, η πρώην σύζυγός του Γκούντρουν Τσοχατζοπούλου, η κόρη του Αρετή Τσοχατζοπούλου, ο εξάδελφός του Νίκος Ζήγρας, ο αδελφός της Βίκυς Σταμάτη, Παναγιώτης, η λογίστρια Ευφροσύνη Λαμπροπούλου, ο κατασκευαστής Αστέριος Οικονομίδης, ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών και «δεξί χέρι» του Άκη Τσοχατζόπουλου Γιάννης Σμπώκος, η δικηγόρος Ταλίτα Τσεκούρα, ο εκπρόσωπος της υπεράκτιας εταιρείας Morelia Ορατιος Μελάς, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Torcaso Κωνσταντίνος Αντωνιάδης, ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης της υπεράκτιας εταιρείας Nobilis Νίκος Γεωργουλάκης, ο φερόμενος ως συνιδιοκτήτης της Torcaso Παντελής Ζαχαριάδης. Επίσης, στο εδώλιο θα καθίσουν οι Σπυρίδων Χατζηνικολάου, Γιώργος Κωνσταντάτος, Φωτης Αρβανίτης και Νίκος Καρατζάς.

Οι κατηγορούμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄ επάγγελμα και κατ” εξακολούθηση.

[custom_gallery id=»26667″]

Σημειώνεται ότι το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου, με την υπ αριθμ. 632/2013 απόφασή του, απέρριψε την αίτηση, του τέως υπουργού, ο οποίος ζητούσε να αναιρεθεί το υπ΄ αριθμ. 545/2013 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, σύμφωνα με το οποίο παραπέμπεται σε δίκη, ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, για το αδίκημα του «ξεπλύματος βρώμικου χρήματος». Οι αρεοπαγίτες απέρριψαν την αίτηση του κ. Τσοχατζόπουλου, επειδή, με το Ν. 3904/2010, καταργήθηκε η αναίρεση για το αδίκημα του «ξεπλύματος βρώμικου» χρήματος.

By