Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Στο μικροσκόπιο του υπουργείου Παιδείας τα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών

Ως εκεί και μη παρέκει φαίνεται να είπε το υπουργείο Παιδείας στα Φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών

frontistirio622_141113

Σύμφωνα με αποκλειστικές και ασφαλείς πληροφορίες το υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων εξετάζει την προώθηση νομοθετικής ρύθμισης σχετικά με την φοίτηση των νηπίων – έως 6 ετών δηλαδή- στα συγκεκριμένα κέντρα. “Ολα ξεκίνησαν με έγγραφο από το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο που έφθασε στο υπουργείο Παιδείας στο οποίο αναφέρεται ότι  στα συγκεκριμένα κέντρα δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για την εκπαίδευση μικρών παιδιών τόσο από άποψη κτιριακή όσο και διδακτικού προσωπικού. Το θέμα έφθασε και στη Βουλή.

Πηγές της αγοράς λένε ότι πολλά φροντιστήρια Ξένων Γλωσσών στην προσπάθειά τους να καλύψουν μέρος της χασούρας που έχουν εξαιτίας της κρίσης -η οποία συσσωρευτικά από το ξέσπασμα της κρίσης το 2007 μέχρι και σήμερα φθάνει ακόμη και το 60% σε κάποιες περιπτώσεις- έχουν δημιουργήσει τμήματα νηπίων, χωρίς όμως από την άλλη να πληρούν και τις απαραίτητες προϋποθέσεις που χρειάζεται η ευαίσθητη αυτή ηλικία.

Από την στιγμή που θα ψηφιστεί η συγκεκριμένη ρύθμιση τότε θα πρέπει και τα Φροντιστήρια να συμμορφωθούν αναλόγως διαφορετικά θα αναγκαστούν είτε να κλείσουν τα σχετικά τμήματα είτε να ξεκινήσουν το «κρυφτούλι» με τους ελεγκτικούς μηχανισμούς.

Της Δέσποινας Καραγιαννοπούλου

(Visited 1 times, 1 visits today)
By