Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Στο Προεδρικό Μέγαρο δέχθηκε ο Κάρολος Παπούλια τον Πορτογάλο πρωθυπουργό

«Στο επίκεντρο της συζήτησης η οικονομική κρίση»

papouliasA

 

Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον πρωθυπουργό της Πορτογαλίας κ. Pedro Passos Coelho στο Προεδρικό Μέγαρο.

Στη συνάντησή τους, ο κ. Παπούλιας σημείωσε πως: «Η κοινωνικο-οικονομική κρίση μάς έφερε πολύ πιο κοντά και μας επιβάλλει να διαμορφώσουμε κοινή πολιτική για την αντιμετώπισή της. Οι λαοί μας υποφέρουν και έχουν εξαντληθεί οι δυνατότητες πλέον της αντοχής, του ελληνικού λαού τουλάχιστον», ενώ έσπευσε να υπογραμμίσει πως σε άλλους τομείς σημειώνει μεγαλύτερη πρόοδο η Ελλάδα και σε άλλους η Πορτογαλία, επισημαίνοντας ωστόσο πως «βρισκόμαστε στον ίδιο παρονομαστή».

Ο κ. Pedro Passos Coelho απαντώντας του, δήλωσε: «Οι λαοί της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ιρλανδίας και της Ισπανίας έχουν κάνει πολύ μεγάλες θυσίες για να ξεπεράσουν αυτή την οικονομική κρίση. Είμαι βέβαιος ότι όπως και η Ισπανία, η Ιρλανδία και η Πορτογαλία και η χώρα σας θα μπορέσει να ολοκληρώσει το δυσκολότερο μέρος του έργου αυτού, έτσι ώστε να βρει το δρόμο της προς την ανάπτυξη, η οποία οπωσδήποτε θα έρθει».

 

By