Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στο υπουργείο Οικονομικών οι επικεφαλής της τρόικας

Το ανώτερο κλιμάκιο των δανειστών θα ξεκινήσει σήμερα τον έλεγχο της ελληνικής οικονομίας για το 2013.

fosphotos.com | Menelaos Myrillas
fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Με τη συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους επικεφαλής της τρόικας, θα ξεκινήσει η αποτίμηση της πορείας της ελληνικής οικονομίας για το α’ εξάμηνο του 2013.

Από την πλευρά της κυβέρνησης, αισιοδοξούν ότι όλα θα κυλήσουν ομαλά, ενώ υπάρχει προσδοκία ότι ο έλεγχος θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις 20 του μήνα, καθώς την επομένη θα συνεδριάσει το Eurogroup, προκειμένου να συζητηθούν οι προωθούμενες ρυθμίσεις για τον μηχανισμό εξυγίανσης και εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών.

Τότε, πιθανόν να «ανοίξει ο δρόμος» για την ανακεφαλαιοποίηση και των ελληνικών τραπεζών αναδρομικά μέσω ESM και την ελάφρυνση του δημοσίου χρέους κατά 50 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης πιστεύει πως μπορεί να έχει δοθεί νωρίτερα η έγκριση για την εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ από το Euro Working Group, καθώς εκτιμάται ότι δεν θα υπάρξει καμία εκκρεμότητα στα τρία προαπαιτούμενα, που είναι η νομοθετική ρύθμιση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ο μηχανισμός αντιμετώπισης της διαφθοράς αλλά και δράσεις για την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By