Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Στρατούλης: Ο Πρωθυπουργός και η κυβέρνηση δουλεύουν τους ανέργους

«Οι άνεργοι όμως και οι οικογένειές τους θέλουν δουλειές και όχι δούλεμα»

dimitris-stratoulis-arxeiou

Σκληρή κριτική στα όσα εξαγγέλθηκαν για την ανεργία μετά τη συνεδρίαση του Κυβερνητικού Συμβουλίου Απασχόλησης, άσκησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης.

Σε γραπτή του δήλωση κατηγορεί την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό ότι «συνεχίζουν να δουλεύουν κανονικά τους ανέργους» κάνει λόγο για «χιλιοειπωμένες εξαγγελίες και επισημαίνει μεταξύ άλλων: » Η αντιμετώπιση της ανεργίας προϋποθέτει το σταμάτημα των μνημονιακών πολιτικών της βάρβαρης λιτότητας, μεγάλες δημόσιες και κοινωνικές επενδύσεις, παροχή ρευστότητας από τις τράπεζες στην πραγματική οικονομία και κυρίως στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αύξηση της ζήτησης με επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ και με ανακούφιση των υπερχρεωμένων στις τράπεζες λαϊκών νοικοκυριών και συμπληρωματικά εφαρμογή από τον ΟΑΕΔ έκτακτων προγραμμάτων δημιουργίας θέσεων εργασίας.

Οι άνεργοι όμως και οι οικογένειές τους θέλουν δουλειές και όχι δούλεμα. Η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου και η τρόικα, με τα καταστροφικά μνημόνιά τους, δεν μπορούν και δεν θέλουν να αντιμετωπίσουν την ανεργία».

By