Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνάντηση Δένδια- ΠΑΣΟΚ για τα «κόκκινα» δάνεια

«Δένδιας: Δεν προσπαθούμε ούτε να χαϊδέψουμε αυτιά, ούτε να λαϊκίσουμε»

dendias

Συνάντηση με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ θα έχει αύριο ο υπουργός Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας όπως γνωστοποίησε ο ίδιος σε σημερινή του συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό «Αθήνα 9,84», σχετικά με τις ρυθμίσεις που ετοιμάζονται για τα «κόκκινα δάνεια».

Όπως είπε, «με ενδιαφέρει και μάλιστα, πάρα πολύ, να ακούσω και τις απόψεις του ΠΑΣΟΚ και αυτό είναι κάτι που μπορεί να συνεισφέρει σε αυτό τον διάλογο. Δεν προσπαθούμε ούτε να χαϊδέψουμε αυτιά, ούτε να λαϊκίσουμε. Προσπαθούμε να βρούμε τη βέλτιστη λύση μέσα στα πλαίσια της οικονομίας. Κάθε ιδέα, κάθε άποψη, είναι δεκτή».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι «καθώς δεν υπάρχει έννοια να ανακοινώνεις προς την αγορά πράγματα τα οποία δεν είναι βέβαιο ότι θα εφαρμοστούν με τον τρόπο που τα ανακοινώνεις, δεν πρόκειται να κάνω καμία ανακοίνωση πριν από τη συνάντηση με την τρόικα. Ήδη, έχουμε ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών με το τραπεζικό σύστημα, έχουμε πάρει τις παρατηρήσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος. Γίνονται οι συζητήσεις που θα επιτρέψουν την ομογενοποίηση των απόψεων επί τη βάσει των παρατηρήσεων της Τράπεζας της Ελλάδος, η οποία έχει ένα θεσμικό, ένα βαρύνοντα λόγο, διότι εποπτεύει το τραπεζικό σύστημα και από εκεί και πέρα θα υπάρξουν οι απόψεις των δανειστών, να δούμε τι λένε, να δούμε πώς το κρίνουν και από εκεί και πέρα συνολικά θα τοποθετηθούμε…».

Ως προς τα στεγαστικά, ο υπουργός είπε ότι υπάρχει μια τέτοια ρευστότητα στο περιβάλλον και μια τέτοια έλλειψη αγοράς στα στεγαστικά, που δεν υπάρχει αγορά ακινήτων αυτήν τη στιγμή στη χώρα και μέχρι να λυθούν ορισμένα παράλληλα θέματα, παράδειγμα ο ΕΝΦΙΑ, ώστε να μπορέσει να υπάρχει μια σταθεροποίηση στο κλίμα, το να τεθούν προτάσεις για ρυθμίσεις σε αυτήν τη φάση, το θεωρεί πρόωρο. Όμως υπογράμμισε ότι γίνεται μια προεργασία «για να είμαστε έτοιμοι όταν χρειαστεί».

By