Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνεδριάζει η ΟΛΜΕ για κινητοποιήσεις

Ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις μετατάξεις

poreia fosphotosΑπόφαση για κινητοποιήσεις ενάντια στη διαθεσιμότητα και τις μετατάξεις εκπαιδευτικών αναμένεται να λάβει σήμερα η ΟΛΜΕ, το διοικητικό συμβούλιο της οποίας συνεδριάζει.

Ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θέμης Κοτσυφάκης, έχει προαναγγείλει δυναμική απάντηση των εκπαιδευτικών και προωθείται η πρόταση για απεργία διαρκείας με το πρώτο κουδούνι, από τις 11 Σεπτεμβρίου.

Οπως είπε, η ΟΛΜΕ θα προτείνει απεργία και οι τοπικές ΕΛΜΕ θα αποφασίσουν σε συνελεύσεις που θα γίνουν με την έναρξη της νέας χρονιάς. «Εκεί θα ληφθούν οι αποφάσεις για το πότε και πώς θα αντιδράσουμε σε αυτή τη λαίλαπα που έχει έρθει στο χώρο της εκπαίδευσης», κατέληξε.

Η συνάντηση της προηγούμενης Πέμπτης με τον υπουργό Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλο δεν έπεισε τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ ο οποίος άλλωστε έχει δηλώσει πως θα επιδιώξει τη συγκρότηση κοινού μετώπου με τους εκπαιδευτικούς των ιδιωτικών σχολείων, αλλά και με τους εργαζομένους στην Υγεία και την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Από την πλευρά της κυβέρνησης ο υπουργός Παιδείας υπογράμμισε ότι μέριμνα όλων είναι η διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας του εκπαιδευτικού συστήματος. «Αυτό σημαίνει ότι τα σχολεία μας, τα πανεπιστήμιά μας θα είναι ανοιχτά, οι εκπαιδευτικοί θα είναι στη θέση τους, τα βιβλία στη θέση τους και η ελληνική οικογένεια δεν θα έχει κανένα άγχος και καμία αγωνία» είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε ότι «καμία θέση εκπαιδευτικού δεν κινδυνεύει» και πως «εξελίσσεται ομαλά» η διαδικασία των μετατάξεων, «με την οποία θα καλυφθούν κενά από πλεονάζοντες». Ανέφερε, επίσης, ότι θα ληφθούν υπόψη οι προτιμήσεις των εκπαιδευτικών.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By