Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνεχίζονται οι «εκκαθαρίσεις» στην αστυνομία της Τουρκίας

Στους 70 φτάνουν πλέον οι αξιωματικοί των αρχών που έχουν τεθεί εκτός Σώματος

20131218T200101Z_1_CBRE9BH1C5N00_RTROPTP_4_TURKEYCORRUPTION

Νέες αποπομπές αξιωματικών της αστυνομίας, μέτρα της κυβέρνησης Ερντογάν και ένταση στις σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και ΗΠΑ συνθέτουν το κλίμα στην Άγκυρα που συνταράσσεται από το σκάνδαλο διαφθοράς.

Οι τουρκικές αρχές απέπεμψαν άλλους 25 αξιωματικούς της αστυνομίας, όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ενώ διευρύνεται η έρευνα για διαφθορά – στο πλαίσιο της οποίας έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 24 πρόσωπα, μεταξύ των οποίων οι γιοι δύο υπουργών και ο γενικός διευθυντής της κρατικής τράπεζας Halkbank.

Περίπου 70 αξιωματικοί της αστυνομίας, περιλαμβανομένων των διοικητών πέντε διευθύνσεων της ασφάλειας Κωνσταντινούπολης, αποπέμφθηκαν από το Σώμα. Κάποιοι άλλοι μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες από την περασμένη εβδομάδα που ξεκίνησε η προφυλάκιση των υπόπτων για συμμετοχή στο σκάνδαλο.

Ο πρωθυπουργός Ερντογάν κατηγόρησε το Σάββατο «διεθνείς οργανώσεις» και «σκοτεινές συμμαχίες» ότι ενθαρρύνουν την έρευνα για διαφθορά και είπε ότι θα συνεχιστεί η προσαγωγή εκείνων που βρίσκονται πίσω από την έρευνα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By