Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Συνεχίζονται τα προβλήματα ηλεκτροδότησης στη Σαντορίνη

Εκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης ρεύματος στο ελάχιστο

santoriniAΤις πρώτες βραδινές ώρες αναμένεται να αποκατασταθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό η ηλεκτροδότηση στη Σαντορίνη και τη Θηρασιά, με τη θέση σε λειτουργία, σταδιακά, μονάδων ηλεκτροπαραγωγής του νησιού και των γεννητριών που μεταφέρονται από την Αθήνα και τα νησιά για ενίσχυση του συστήματος.

Αυτή είναι η κοινή εκτίμηση τόσο της ΔΕΗ όσο και του δήμου Θήρας, που αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση ότι «κατά τις πρώτες βραδινές ώρες, η ηλεκτροδότηση θα καλύπτει σχεδόν το σύνολο των νησιών μας».

Στο μεταξύ, ο Διαχειριστής του Δικτύου Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ) απηύθυνε σήμερα έκκληση για περιορισμό της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας στη Σαντορίνη στα απολύτως απαραίτητα επίπεδα, ώστε να κατανεμηθεί η διαθέσιμη ισχύς σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό καταναλωτών, μέχρι να αποκατασταθεί το πρόβλημα πλήρως.

Στο μεσοδιάστημα, δηλαδή τις επόμενες ώρες θα γίνεται ηλεκτροδότηση των καταναλωτών εκ περιτροπής και για περιορισμένη χρονική διάρκεια.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση μεταφοράς των ηλεκτροπαραγωγών ζευγών από το λιμάνι της Σαντορίνης, όπου κατέφθασαν πριν από λίγη ώρα με το αρματαγωγό «Χίος» προς το Καμάρι, όπου βρίσκεται ο σταθμός ηλεκτροπαραγωγής του νησιού.

Η μεταφορά γίνεται με τη συνδρομή της ΕΛΑΣ, καθώς το συνολικό φορτίο που πρέπει να μεταφερθεί υπερβαίνει τους 500 τόνους. Πρόκειται για γεννήτριες συνολικής ισχύος 10 μεγαβάτ οι οποίες θα τεθούν σε λειτουργία απόψε και, μαζί με τις μονάδες του σταθμού που έχουν τεθεί σε λειτουργία, αναμένεται να καλύψουν το μεγαλύτερο μέρος της ζήτησης ενέργειας στο σύμπλεγμα Θήρας- Θηρασίας. Η ηλεκτροδότηση των νησιών γίνεται τώρα εκ περιτροπής.

Υπενθυμίζεται ότι τα προβλήματα ξεκίνησαν χθες το μεσημέρι μετά από φωτιά που εκδηλώθηκε σε εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Σαντορίνη.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

(Visited 1 times, 1 visits today)
By