Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΣΥΡΙΖΑ: Εχουν καταδικάσει την χώρα σε ύφεση

Σχόλιο της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ομιλία Σαμαρά. «Νέα μέτρα» προβλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ

NDvsSYRIZAΤην τοποθέτηση του πρωθυπουργού Α.Σαμαρά για την ανάπτυξη σχολίασε σε ανακοίνωσή του ο υπεύθυνος αναπτυξιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σταθάκης.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει στην ανακοίνωση του:  «Ο Πρωθυπουργός, ύστερα από τις συνεχείς μεταθέσεις της πολυαναμενόμενης ημερομηνίας «επανεκκίνησης» της ελληνικής οικονομίας και με δεδομένο ότι αντιμετωπίζει σωρεία προβλημάτων στο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, υπόσχεται σήμερα ότι τα προβλήματα ρευστότητας μπορούν να αντιμετωπιστούν αποκλειστικά και μόνο μέσα από τα επιλεγμένα κονδύλια του Ε.Σ.Π.Α. και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που σήμερα βρίσκεται στα κατώτερα επίπεδά του εδώ και δεκαετίες.Με ποιο τρόπο, όμως, θα υλοποιηθούν ακόμα και οι περιορισμένες αυτές παρεμβάσεις, τις οποίες προσπαθεί να παρουσιάσει ως ρηξικέλευθες τομές στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας; Δυστυχώς, η βαθιά ύφεση, στην οποία έχουν καταδικάσει την ελληνική οικονομία η κρίση και κυρίως τα μνημονιακά προγράμματα λιτότητας, δύσκολα θα αντιμετωπιστεί χωρίς μια ριζική αλλαγή στην κατεύθυνση των ασκούμενων πολιτικών σε Ελλάδα και Ευρώπη».

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνεται πως η κυβέρνηση ετοιμάζει νέα μέτρα την ίδια στιγμή που μιλάει για «κόκκινες γραμμές». Στην ανακοίνωση τονίζονται τα εξής:

«Όπως κι αν ονομάσει η κυβέρνηση τα νέα μέτρα, αυτά συνεχίζουν να είναι το ίδιο αποκρουστικά και εγκληματικά όσο τα προηγούμενα. Νομίζουν ότι μπορούν να κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό τη μία μέρα με τις «κόκκινες γραμμές» και τις «εμπλοκές» με την τρόικα, την άλλη με τους εκβιασμούς για τη δόση, τελειώνοντας πάντα με τους ίδιους πανηγυρισμούς και τις διαβεβαιώσεις ότι όλα γίνονται για την έξοδο της χώρας από την κρίση. Αδιάφοροι που αφήνουν πίσω τους κοινωνικά και οικονομικά συντρίμμια, εκατομμύρια άνεργους και φτωχούς, μια χώρα ισοπεδωμένη από την ολοένα και πιο βάρβαρη μνημονιακή πολιτική, υποταγμένοι στις επιταγές της τρόικας, ψεύτες και εκβιαστές απέναντι στον ελληνικό λαό.Δεν υπάρχει άλλος δρόμος εκτός από αυτόν της αντίστασης και των ενωτικών αγώνων του ελληνικού λαού. Είναι ο μόνος που μπορεί να τους σταματήσει, βάζοντας τέλος στην καταστροφή».

 

By