Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Σφοδρή σύγκρουση Κεδίκογλου-Παφίλη για τον 902

  Βαριές αλληλοκατηγορίες και υψηλοί τόνοι| Άδειασμα στον υφυπουργό Παιδείας από τον Δ. Κρεμαστινό

simeon
FOSPHOTOS

Φωτιές άναψε στη Βουλή η πώληση του 902 τον περασμένο Αύγουστο με τον υφυπουργό Παιδείας να επιτίθεται με σφοδρότητα στο ΚΚΕ ότι έχει μετατραπεί σε θύτη του καπιταλισμού και τον βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημήτρη Κρεμαστινό να κρατά σαφείς αποστάσεις από τον Συμεών Κεδίκογλου.

Οι αναφορές του Σ. Κεδίκογλου στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την δευτεροβάθμια εκπαίδευση ότι αναζητούνται στις Παρθένες Νήσους οι νέοι ιδιοκτήτες του 902, προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη που τον αποκάλεσε «αισχρό» και «ανίκανο».

«Έχετε το θράσος να μας λέτε γιατί πουλήσαμε τον 902; Για να πληρώσουμε τους εργαζόμενους και τα ασφαλιστικά ταμεία», σχολίασε ο Θ. Παφίλης και ανεβάζοντας κατακόρυφα τους τόνους, πρόσθεσε: «Βρήκατε να λέτε για offshore όταν τα μισά σας στελέχη θα πάνε φυλακή, εσείς είστε οι βασιλιάδες των offshore και της αδιαφάνειας, μήπως ζηλέψατε τον Πάγκαλο που είχε πει για το ΚΚΕ και τον Γερμανό και μετά βγήκε ο Βερελής και είπε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Περισσό; Μιλάτε εσείς για offshore, με τις βαλίτσες με τις μίζες; Με το σκάνδαλο της Siemens; Είστε αισχρός και ανίκανος».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ αρνήθηκε να ανακαλέσει, χαρακτηρίζοντας την επίθεση του υφυπουργού Παιδείας ως χτύπημα κάτω από την μέση.

Ανταπαντώντας ο Σ. Κεδίκογλου είπε πως αναφέρθηκε σε ένα απλό γεγονός που δεν αμφισβητείται. «Εγώ είπε ότι χρησιμοποιήσατε τις γκρίζες ζώνες του καπιταλισμού για να πουλήσετε τον 902 και τώρα ψάχνουμε στις Παρθένες Νήσους», υποστήριξε και σχολιάζοντας τους βαρείς χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε για το πρόσωπό του ο Θ. Παφίλης, ανέφερε ότι δεν συνάδουν με την ιστορία και τους αγώνες του ΚΚΕ.

Για προσωπικές θέσεις του υφυπουργού Παιδείας έκανε λόγο ο Δ. Κρεμαστινός, επισημαίνοντας με νόημα ότι δεν τις υιοθετούν ως ΠΑΣΟΚ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By