Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Πρόοδο στις χώρες που έχουν λάβει πακέτα στήριξης, βλέπει ο Β. Σόιμπλε

«Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται πρέπει να συνεχιστούν» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών

soible finanzen

Οι χώρες της Ευρωζώνης που έχουν λάβει πακέτα στήριξης έχουν σημειώσει πρόοδο, αλλά πρέπει να συνεχίσουν να μειώνουν τα ελλείμματα, δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφαγνκ Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο στο Βερολίνο.

«Οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν αρχίσει να εφαρμόζονται πρέπει να συνεχιστούν» τόνισε, προσθέτοντας ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή για να γίνουν ανταγωνιστικές.

Όπως μεταδίδει το Dow Jones, ο Γερμανός αξιωματούχος επανέλαβε την αντίθεση της Γερμανίας με την πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την τραπεζική ένωση.

Παράλληλα, δήλωσε ότι ο ενιαίος ευρωπαϊκός μηχανισμός εκκαθάρισης τραπεζών πρέπει να εφαρμοστεί πρώτα στις μεγάλες συστημικές τράπεζες.

«Θα επιμείνουμε στο μοντέλο δύο σταδίων για τον μηχανισμό εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών» υπογράμμισε ο Β. Σόιμπλε συμπληρώνοντας ότι σε κάθε στάδιο απαιτούνται τα κατάλληλα νομικά βήματα.

Ο μηχανισμός εκκαθάρισης των ευρωπαϊκών τραπεζών μπορεί να εφαρμοστεί πρώτα για τις συστημικές τράπεζες, με τον ίδιο τρόπο που το νέο εποπτικό σώμα θα ελέγχει τις μεγάλες τράπεζες, δήλωσε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By