Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Συνελήφθη «μαϊμού» υπάλληλος του ΣΔΟΕ για εκβιασμό

Τί ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.

astynomiaΘα κινηθούν άμεσα οι πειθαρχικές διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος, ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών, με αφορμή της ανακοίνωση της ελληνικής αστυνομίας για για τη σύλληψη στη Θεσσαλονίκη υπαλλήλου του ΣΔΟΕ και ιδιώτη που προσποιείτο ότι ήταν υπάλληλος του ΣΔΟΕ, με την κατηγορία της εκβίασης κατά συναυτουργία, δωροδοκίας, αντιποίησης.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ οι συλλήψεις έγιναν μετά από καταγγελία επιχειρηματία τον οποίο οι δύο συλληφθέντες εκβίαζαν απαιτώντας 2.000 ευρώ προκειμένου να μην βεβαιώσουν φορολογικές παραβάσεις στην επιχείρησή του.

«Το Υπουργείο Οικονομικών  θα κινήσει άμεσα όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος και αφορούν υπαλλήλους που συλλαμβάνονται και απαγγέλλονται εναντίον τους κατηγορίες για τέτοιου είδους αδικήματα. Πάγια θέση του Υπουργείου είναι μηδενική ανοχή σε παράνομες συμπεριφορές από στελέχη του ελεγκτικού μηχανισμού. Το υπουργείο Οικονομικών καλεί τους πολίτες, σε κάθε παρόμοιο περιστατικό που ήθελε προκύψει, να το καταγγέλλουν άμεσα στις αρμόδιες αρχές προκειμένου τέτοιου είδους συμπεριφορές να αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά», ανακοίνωσε το υπουργείο.

 

By