Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τέλος το Wi- Fi… Έρχεται το Li- Fi

Ερευνητές από το πανεπιστήμιο Fudan της Σανγκάης ισχυρίζονται πως θα βάλουν τέλος στη χρήση του Wi-Fi με τη νέα τεχνολογία που ονομάζεται Li-Fi.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι το σήμα που εκπέμπεται από το μικροτσίπ αυτού του λαμπτήρα LED, είναι πολύ πιο ισχυρό από πολλές οικιακές συνδέσεις στην Κίνα.

1288731-lifi-li-fi-logo

Σύμφωνα με το techit.gr κοντά σε μια τέτοια λάμπα μπορούν να συνδεθούν μέχρι και τέσσερις συσκευές. Η τεχνολογία του συγκεκριμένου λαμπτήρα βασίζεται στις συχνότητες του φωτός και όχι στα ραδιοκύματα, σύμφωνα με το Gizmodo.

Ο λαμπτήρας έχει ενσωματωμένο ένα μικροτσίπ, το οποίο παράγει το σήμα, το οποίο φτάνει τα 150 megabites το δευτερόλεπτο και θεωρείται ταχύτερο από τη μέση ασύρματη σύνδεση στη χώρα.

li-Fi-feat

Τον επόμενο μήνα οι ερευνητές θα αποκαλύψουν δέκα τέτοιους πρωτότυπους λαμπτήρες στη Διεθνή Έκθεση Βιομηχανίας στη Σανγκάη, προσθέτει δημοσίευμα της Daily Mail.

Η τεχνολογία Li-Fi χρησιμοποιεί μόλις το 5% της ενέργειας που απαιτείται για να λειτουργήσουν άλλες μηχανές εκπομπής σήματος wifi, οι οποίες καταναλώνουν μεγάλο μέρος ενέργειας στα συστήματα ψύξης τους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By