Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τι Ελλάδα, τι Ινδία…

Από ανεπτυγμένη… αναδυόμενη οικονομία θεωρείται η Ελλάδα από τους επενδυτές.

© FOSPHOTO /  Panayiotis Tzamaros
© FOSPHOTO / Panayiotis Tzamaros

Το κλίμα για την Ελλάδα έχει αλλάξει, όλοι πλέον θεωρούν ότι έχει σημειώσει βελτίωση και πως απομακρύνεται το ενδεχόμενο πτώχευσης. Αλλά τι γνώμη έχουν οι μεγαλοπενδυτές;

Σύμφωνα με τη Russell Investments, η οποία διαχειρίζεται παρουσία 162,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κατατάσσει την Ελλάδα από την κατηγορία «ανεπτυγμένες» σε «αναδυόμενη αγορά». Το αμερικανικό fund ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα ήταν μια παγκόσμια ανησυχία από τα επίπεδα του χρέους της, έφθασε σε μη βιώσιμα επίπεδα το 2009 και δεν πληρούνται πλέον οι όροι για θωρείται αναπτυγμένη οικονομία.

«Είναι μια μεγάλη δήλωση … και προφανώς ένα χαστούκι για την Ελλάδα», σχολιάζει την είδηση ο Jerry Webman, επικεφαλής οικονομολόγος της OppenheimerFunds στο CNBC.

Η Russell Investments δήλωσε ότι ενώ οι ανακατατάξεις είναι σπάνιες, αυτά συμβαίνουν όταν μια χώρα δεν πληροί πλέον τα κριτήρια για την τρέχουσα κατάταξή της. «Χρειάζονται τρία χρόνια συνεχείς αλλαγές σε οικονομικά κριτήρια για μια χώρα που πρόκειται να μεταφερθεί», τονίζει στην ανακοίνωσή της.

 

 

By