Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Την Τετάρτη κρίνεται εκ νέου η ασυλία των Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού

Την ερχόμενη Τετάρτη 4 Ιουνίου θα περάσουν τις πόρτες της Βουλής οι προφυλακισμένοι στον Κορυδαλλό Νίκος Μιχαλολιάκος, Χρήστος Παππάς και Γιάννης Λαγός, προκειμένου η ολομέλεια να αποφασίσει επί των νέων αιτημάτων για την άρση της ασυλίας τους

mixaloliakos

Η επιτροπή δεοντολογίας έχει ήδη εισηγηθεί την άρση της ασυλίας τους και αυτό που απομένει είναι να δοθεί και η σχετική άδεια από την αρμόδια εισαγγελέα φυλακών. Με δεδομένο ωστόσο, ότι έχει προηγηθεί η παρουσία στην ολομέλεια των επίσης, προφυλακισμένων Στ. Μπούκουρα και Γ. Γερμενή, πιθανολογείται ότι η απάντηση στο σχετικό αίτημα θα είναι θετική.

Αν γίνει δεκτό το αίτημά τους, η Βουλή αναμένεται να μετατραπεί και αυτή τη φορά σε φρούριο, ενώ θεωρείται δεδομένη η εντολή που έχει δώσει ο Ευ. Μεϊμαράκης για σεβασμό στην δικονομική διαδικασία.

Σύμφωνα με τις δικογραφίες που διαβιβάστηκαν στη Βουλή, γίνεται επίκληση όχι μόνο μαρτυρικών καταθέσεων, αλλά και του υλικού που βρέθηκε στα σπίτια των υποδίκων, προκειμένου να ασκηθούν επιπλέον διώξεις για κατοχή πυροβόλων όπλων και πυρομαχικών και για σύσταση παράνομου αρχείου, που αφορά κυρίως τον Χρήστο Παππά.

By