Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τι απαντά ο Κοντομηνάς για τη λίστα Λαγκάρντ

Ο Κώστας Βεξεβάνης κατηγορήθηκε ότι απέκρυψε το όνομα του επιχειρηματία και άφησε μόνο την επωνυμία της εταιρείας του.

baxebanisΓια την εμπλοκή του ονόματος του στη λίστα Λαγκάρντ και για τα περί απόκρυψης του από τη λίστα που δημοσίευσε το περιοδικό HOT DOC και ο Κώστας Βαξεβάνης απαντά ο Δημήτρης Κοντομηνάς. Σημειώνεται ότι ΝΔ και  ΠΑΣΟΚ κατηγορούν τον εκδότη ότι την αλλοίωσε και ζητούν την επανάκληση του δημοσιογράφου.

Ειδικότερα, όπως έγινε γνωστό, τα δύο κόμματα τον κατηγορούν ότι στη λίστα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό έχει αποκρύψει το όνομα του επιχειρηματία Δ. Κοντομηνά, ενώ παράμεινε ορατό μόνο το όνομα της επιχείρησής του.

Σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, ο κ. Δημήτρης Κοντόμηνας δήλωσε, μεταξύ άλλων, στο crime.gr ότι είναι εταιρικός λογαριασμός που ανήκει στην Ιντεραμέρικαν «στην οποία ήμουν τέως ιδιοκτήτης και πρόεδρος, όπως γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες στην Ελλάδα».

Από την πλευρά του ο Κώστας Βαξεβάνης, σε άρθρο-απάντηση, που ανέβασε στην ιστοσελίδα του «Το κουτί της Πανδώρας», με αφορμή το αίτημα των δύο κομμάτων να δώσει εξηγήσεις στην Προανακριτική Επιτροπή γιατί αφαίρεσε το όνομα του επιχειρηματία, Δημήτρη Κοντομηνά, κάνει λόγο για «αθλιότητες».  « Η αθλιότητα σήμερα είχε συνέχεια.Άδωνις Γεωργιάδης και Ρήγας,έβαλαν θέμα στην Επιτροπή,γιατί λέει στη δημοσιευμένη λίστα από εμάς δεν υπάρχει το όνομα Κοντομηνάς. Στη λίστα που δημοσιεύσαμε υπάρχει η «Ιντεραμέρικαν» την οποία εκπροσωπεί ο Κοντομηνάς. Σε δεκάδες δημοσιεύματα επίσης που έχουμε κάνει αναφέρονται όλοι οι επώνυμοι επιχειρηματίες (και ο Κοντομηνάς) των οποίων τα ονόματα είναι στη λίστα. Για καλή μας τύχη το τελευταίο από αυτά είναι μόλις προχθές,στο οποίο ρωτάμε τι θα γίνει με τους επιχειρηματίες της λίστας,θα ελεγχθούν ποτέ;Και βεβαίως φιγουράρει και πάλι το όνομα και του Κοντομηνά; »Διαβάστε όλο το άρθρο του κ. Βαξεβάνη. 

“Ολη η συνέντευξη του κ. Κοντομηνά στο crime.gr:

Ερ: Κύριε Κοντομηνά, ο λογαριασμός που αναφέρεται στη λίστα Λαγκάρντ είναι δικός σας;

Απ: «Είναι εταιρικός λογαριασμός που ανήκει στην Ιντεραμέρικαν στην οποία ήμουν τέως ιδιοκτήτης και πρόεδρος, όπως γνωρίζουν ακόμα και οι πέτρες στην Ελλάδα.

Ως ασφαλιστική εταιρεία ήταν υποχρεωμένη εκ των αναγκών της να έχει λογαριασμούς ώστε να μπορεί να αποζημιώσει τους εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους Έλληνες και ξένους, σε περίπτωση που απαιτείτο».

Ερ: Θα καταθέσετε στην επιτροπή εφόσον αυτό ζητηθεί από τα μελή;

Απ: Είμαι ανοιχτός σε οποιοδήποτε έλεγχο και έτοιμος να καταθέσω. Εύχομαι η επιτροπή να κάνει τη δουλειά της, να συντάξει ένα πόρισμα και οχι πέντε όπως γίνεται συνήθως. Η αλήθεια είναι μια και μοναδική. Αλώστε μιλάμε για εναν λογαριασμό με μηδενικό υπόλοιπο.

Πρέπει όμως να προσθέσω και να ρωτήσω κάτι. Ποιος Έλληνας που διάβασε την λίστα και είδε το όνομα Ιντεραμέρικαν δεν γνώριζε οτι εγώ ήμουν ιδιοκτήτης και πρόεδρος της εταιρείας. Με αυτό το δεδομένο θα ήθελα να ρωτήσω τα μελή της επιτροπής και ιδιαίτερα κάποιους, που μπλέκουν τους αριθμούς τηλεφώνου με τους αριθμούς των καταθέσεων του κ Τσοχατζόπουλου, τι αποκάλυψαν; Οτι πρόεδρος στην Ιντεραμέρικαν ήμουν εγώ;

Μπράβο τους, μπράβο που χρειάστηκαν μήνες για να καταλάβουν αυτό που όλοι γνώριζαν.

Μπράβο που ασχολούνται με το ποιος ήταν ο πρόεδρος της Ιντεραμέρικαν και όχι με τους «εθνικούς προμηθευτές, τους εθνικούς συκοφάντες, τους εθνικούς λαθρεμπόρους και εθνικούς εκβιαστές εκδότες. Ελπίζω αφού ολοκληρωθεί η έρευνα στους λογαριασμούς με μηδενικό υπόλοιπο να ασχοληθούν και με τους λογαριασμούς με πραγματικά υψηλό υπόλοιπο.

 

By