Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Τι λέει ο Στουρνάρας για το μέλλον του στο ΥΠΟΙΚ

Επανέλαβε την αισιοδοξία του για την πορεία της ελληνικής οικονομίας ο κ. Στουρνάρας 

Stournaras-Vouli

Διέψευσε τα σενάρια που τον θέλουν να αποχωρεί από το υπουργείο Οικονομικών ο Γ. Στουρνάρας και σε συνομιλία του με τους δημοσιογράφους επεσήμανε πως οι διαπραγματεύσεις για τη μείωση του χρέους θα ξεκινήσουν μόλις δημοσιοποιηθούν τα στοιχεία της Eurostat.

Στο περιθώριο της συζήτησης στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής του νομοσχεδίου για τα πιστωτικά ιδρύματα, ο Γ. Στουρνάρας που ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους εάν θα είναι επικεφαλής της διαπραγμάτευσης, απάντησε θετικά και πρόσθεσε πως δεν θα φύγει από το υπουργείο Οικονομικών.

Ερώτηση: Εσείς θα είστε επικεφαλής της διαπραγμάτευσης;

Γ. Στουρνάρας: Εγώ, ποιος άλλος;

Ερώτηση: Άρα, δεν θα φύγετε από το υπουργείο Οικονομικών

Γ. Στουρνάρας: Όχι δεν θα φύγω, που να πάω;

Ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε μάλιστα, την αισιοδοξία του για την πορεία της οικονομίας, υπογραμμίζοντας –στην συζήτηση του νομοσχεδίου- πως «όσο η χώρα αποκτά σταδιακά δημοσιονομική αυτάρκεια, θα είναι σε θέση, με μεγαλύτερη πολυτέλεια χρόνου και μεγαλύτερη αυτονομία, να καθορίζει τις βασικές πτυχές του νέου αναπτυξιακού προτύπου της».

Σύμφωνα με τον Γ. Στουρνάρα «οι πρόσφατες εξελίξεις είναι δηλωτικές της εμπιστοσύνης των εταίρων μας, των διεθνών επενδυτών και των αγορών κεφαλαίου και χρήματος», ενώ δική μας υποχρέωση –όπως είπε- είναι να επιταχύνουμε με κάθε τρόπο τη διαδικασία επανόδου σε αναπτυξιακή τροχιά, προς όφελος πρωτίστως των νεότερων γενεών της πατρίδας μας.

Τις επόμενες ημέρες θα καταθέσει προς ψήφιση στη Βουλή νέο επικαιροποιημένο μεσοπρόθεσμο, το οποίο πρέπει να ψηφιστεί έως τις 5 Μαΐου και θα περιλαμβάνονται σε αυτό οι στόχοι του 2015 – 2017. Όπως διευκρίνισε ο υπουργός δεν θα περιλαμβάνονται νέα μέτρα, αλλά οι στόχοι του προγράμματος.

By