Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τον έστειλαν στο νοσοκομείο για μία… απόδειξη

Ένας 20χρονος ξυλοκοπήθηκε άγρια, για οκτώ ευρώ.

foititisxiloΕντύπωση έχει προκαλέσει στην κοινωνία της Κομοτηνής, αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, η καταγγελία του 20χρονου φοιτητή Γιάννη Γκερέκου για ξυλοδαρμό του από άγνωστο, όταν εκείνος και οι παρέα του έφυγαν από νυχτερινό μαγαζί χωρίς να πληρώσουν, γιατί δεν πήραν ποτέ απόδειξη.

Όπως δηλώνει ο φοιτητής των ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, το βράδυ της Παρασκευής αποφάσισε με άλλα τρία άτομα να διασκεδάσουν σε κατάστημα της κεντρικής πλατείας Κομοτηνής, όπου η παρέα των τεσσάρων φοιτητών ήπιε από δύο σφηνάκια ο καθένας και έκανε ένα λογαριασμό των 8 ευρώ συνολικά.

«Περιμέναμε να φέρει την απόδειξη στον πρώτο γύρο και δεν το έκανε, δεν την έφερε ούτε στο δεύτερο γύρο. Καθίσαμε λίγο χορέψαμε και μετά φύγαμε γιατί σύμφωνα με το νόμο εάν δεν έχεις απόδειξη μπορείς να φύγεις χωρίς να πληρώσεις και το έγραφε και μέσα στο μαγαζί αυτό» δηλώνει ο φοιτητής και συμπληρώνει: «Εκείνη την ώρα ένα παιδί από την παρέα μας είπε στον σερβιτόρο ότι δε θα πληρώσουμε γιατί δεν έφερε την απόδειξη, ο σερβιτόρος δεν αντέδρασε έντονα απλώς ζήτησε να πληρωθεί ο λογαριασμός».

Στη συνέχεια η παρέα των νεαρών αποχώρησε, αλλά αργότερα όπως καταγγέλει χτυπήθηκε από έναν άγνωστο, έπειτα από υπόδειξη του σερβιτόρου.

Ο νεαρός Γιάννης Γκερέκος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Κομοτηνής όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως έφερε «τραύματα στο αριστερό μέρος του προσώπου στη μετωπιαία χώρα και πιο κάτω και  ένα κάταγμα συντριπτικό στην κάτω γνάθο από τη δεξιά πλευρά του προσώπου του».

«Δε θα το αφήσουμε να περάσει έτσι», δηλώνει εμφανώς ταλαιπωρημένη η μητέρα του 20χρονου Σοφία Γκερέκου που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλάι του παιδιού της.

«Προχωρήσαμε σε μήνυση. Ο γιος μου τη γλίτωσε, θα μπορούσε όμως να συμβεί σε ένα άλλο παιδί αυτό και να μην τη γλιτώσει. Με τόσο μίσος και τόση κακία. Δεν είναι τα 8 ευρώ είναι η πολιτική που είχαν αυτοί οι άνθρωποι. Αυτό που προέχει τώρα για την οικογένεια μας είναι να αποκατασταθεί η ζημιά και να μην ταλαιπωρηθεί το παιδί μου» κατέληξε.

Σύμφωνα με το xronos.gr, ο 20χρονος, όπως δήλωσε και ο διοικητής του νοσοκομείου Κομοτηνής Ηρακλής Χατζηνέστωρος, «φέρει τραύματα στο αριστερό μέρος του προσώπου στη μετωπιαία χώρα και πιο κάτω και  ένα κάταγμα συντριπτικό στην κάτω γνάθο από τη δεξιά πλευρά του προσώπου του». Αυτό ακριβώς διαπίστωσε και ο ιατροδικαστής Παύλος Παυλίδης που τον εξέτασε το πρωί της Δευτέρας, μετά από αυτεπάγγελτη διαδικασία που κινήθηκε αμέσως μετά την καταγγελία του περιστατικού.

 

By