Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Το Ημερολόγιο ενός Κακομαθημένου Νο2″…

«Το Ημερολόγιο ενός Κακομαθημένου Νο2» είναι η σπαρταριστική συνέχεια του πρώτου βιβλίου που απέσπασε το Βραβείο Εφηβικής Λογοτεχνίας στα Βραβεία Βιβλίου PUBLIC. Οι πένες της χρονιάς.

1

«Κι όμως! Εγώ κάποτε ήμουν το πιο κουλ παιδί της τάξης και ο πιο δημοφιλής τύπος του σχολείου. Κάποτε! Γιατί τώρα. κάτι η εγκατάλειψη της άκαρδης μαμάς μου, κάτι ο άκρως επικίνδυνος μπαμπάς, κάτι που οι συμμαθητές μου υποψιάζονται πως είμαι μαμόθρεφτο και κάτι η ξαφνική και μυστηριώδης εμφάνιση του Σαράντη (από τις φυλακές ή τον άλλο κόσμο), με έχουν κάνει άλλο άνθρωπο!

Τόσο άλλο δηλαδή. που πολύ φοβάμαι. μήπως κανένα πρωί ξυπνήσω ξανθός, με φακίδες και μπλε μάτια, μιλάω άλλη γλώσσα και κανείς δε με καταλαβαίνει! Τόσo πολλά προβλήματα να συμβαίνουν σε ένα και μόνο παιδί. σημαίνει πως είμαι ο πιο άτυχος δεκάχρονος του πλανήτη!»

3

Ο ήρωας του βιβλίου, ο Λάμπης, ένα πανέξυπνο αγόρι δέκα ετών, περιγράφει την καθημερινότητα, τις περιπέτειες και τις εντυπώσεις του με τρόπο μοναδικά διασκεδαστικό. Αν και τυπικό παράδειγμα κακομαθημένου μοναχοπαιδιού, που μονοπωλεί την αγάπη και την αδυναμία της οικογένειάς του, κατορθώνει να κρατά τις ισορροπίες και να προκαλεί γέλιο μέχρι δακρύων, στέλνοντας σπουδαία μηνύματα. άθελά του.

Η Ισμήνη Χ. Μπάρακλη, με αυθεντικό χιούμορ, απίστευτη ζωντάνια και αφοπλιστική αθωότητα, καταγράφει τη ζωή του Λάμπη, μέσα από τα δικά του μάτια. Γραμμένο για να διασκεδάσει μικρούς αλλά και μεγάλους που νιώθουν ακόμη παιδιά ή που θα ήθελαν να νιώσουν. έρχεται να απενοχοποιήσει τους απανταχού κακομαθημένους που μεγαλώνουν εισπράττοντας πολλή αγάπη. για να την επιστρέψουν πίσω απλόχερα!

2

Η Ισμήνη Μπάρακλη κατάγεται από το Ναύπλιο, αλλά γεννήθηκε στην Αθήνα σε ένα σπίτι γεμάτο βιβλία και μυρωδιές μαγειρικής. Φοίτησε στο St George Commercial College στο τμήμα Ελληνοαγγλομαθών γραμματέων και Δημοσίων Σχέσεων-Marketing.

Εργάστηκε επί σειρά ετών σε μεγάλη οικονομική εφημερίδα ως υπεύθυνη Εκδηλώσεων και Συνεδρίων. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα βιβλία της Από τα Gucci στο ταγάρι, Το Ημερολόγιο ενός Κακομαθημένου 1, Το Ημερολόγιο ενός Κακομαθημένου 2 και Λικέρ Τριαντάφυλλο.

 

By