Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Το μεγαλύτερο μεταγωγικό αεροπλάνο του κόσμου

Το αεροπλάνο είναι εξακινητήριο και μπορεί να μεταφέρει εμπορεύματα συνολικού βάρους 80 τόνων.

Το μεγαλύτερο μεταφορικό – μεταγωγικό αεροπλάνο στον κόσμο εγκαινίασε τη γραμμή από το Ζένγκντιγκ, της Κίνας, στην Κωνσταντινούπολη.

Το αεροπλάνο είναι ένα εξακινητήριο ουκρανικής κατασκευής, τύπου ΑΝ- 225, και η γραμμή που θα εξυπηρετεί είναι ταχείας μεταφοράς εμπορευμάτων.

ai47.tinypic.com_2s69heb (1)
Το μεγαλύτερο μεταφορικό αεροπλάνο στον κόσμο θα πραγματοποιεί μεταφορές από την Κίνα στην Τουρκία, αλλά και σε όλο τον κόσμο διασχίζοντας 15.000 χιλιόμετρα, χωρίς να χρειάζεται ανεφοδιασμό.

Το μήκος του είναι 84 μέτρα, το άνοιγμα των φτερών του 88,7 μέτρα και την περασμένη Παρασκευή που πραγματοποιήθηκε η πρώτη πτήση των εγκαινίων του  – εκτός των άλλων  εμπορευμάτων που μετέφερε – ήταν και μια αρθρωτή νταλίκα μήκους 41 μέτρων με εμπόρευμα βάρους 20 τόνων. Σημειώνεται ότι η χωρητικότητά του αεροσκάφους ανέρχεται στους 80 τόνους.

Το σούπερ αεροπλάνο ανήκει σε ιδιωτική κινεζική εταιρία της οποίας ο εκπρόσωπος δηλώνει αισιόδοξος καθώς όπως είπε: «Επειδή η ζήτηση εξαγωγών βαρέων εμπορευμάτων από την Κίνα αυξάνεται συνεχώς, το αεροπλάνο θα εξυπηρετεί εξαγωγές στα τέσσερα σημεία του ορίζοντα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By